Brood bakken: hoe, wat, waarom? Demoles

Brood bakken: hoe, wat, waarom? Demoles

Eerstvolgende cursus

1 AVOND - ANTWERPEN

Zelfgebakken, ovenvers brood geurt heerlijk en smaakt verrukkelijk. En brood maken gaat vlugger en makkelijker dan je denkt. Op deze bakdag leer je brood bakken volgens je eigen smaak en voorkeur. Niet alleen volkorenbrood, maar ook rijstbrood, sesambrood en rozijnenbrood gaan de oven in. En wie volgens zondagse traditie verse pistolets op de ontbijttafel wil, hoeft voortaan de deur niet meer uit; ook die haal je warm en knapperig uit eigen oven.
Ben geeft ook uitgebreid informatie over de verschillen tussen gist en zuurdesem, en legt uit hoe je zelf zuurdesembrood kan bakken. Om praktische redenen wordt in de les enkel met gist gewerkt (desemdeeg dat vervoerd werd, geeft niet altijd goede resultaten).

Bakles met bio en veganistische ingrediënten.
Vervolg praktijkbakles: Bak je eigen broodje

"Willen jullie Ben bedanken voor zijn cursus 'Bak je eigen broodje'? Het leek me op het eerste zicht nogal veel werk... maar uiteindelijk werd de goesting om het te proberen te groot en ondertussen heb ik mijn eigen weg gevonden in het brood bakken (toch al meer dan een maand ondertussen). Ik moet wel toegeven dat ik eventjes geen werk heb dus voldoende tijd om zelfs zonder machine aan de slag te gaan (en ik denk dat je met een machine zelfs niet zoveel tijd uitspaart). Ik ben ook heel blij dat ik nu een biobroodje aan mijn partner kan geven wat hij ECHT lekker vind (vol speltmeel, speltdesem uit een zakje, amandelmeel en sesamzaadjes, alles uit de biowinkel natuurlijk!), ik maak per keer 3 kleine broodjes dan hoef ik maar 1 keer te bakken voor 3 dagen en blijft het toch vers omdat het niet aangesneden wordt." Wendy D., Buken

Geplande cursussen