Luc De Cuyper (Villers-devant-Orval)

Luc is directeur van het Oost West Centrum. Hij is sinds 2005 opgeleid om les te geven in de 5 ritmes® en werd in 2009-2010 getraind door Gabrielle Roth om Heartbeat te geven.

Luc studeerde fotografie en journalistiek, begeleidde jarenlang outdoor programma's en wandelvakanties en was shiatsulesgever in de shiatsuopleiding van het Oost West Centrum. Hij verdiept zich al meer dan 25 jaar in holistische leef- en heelwijzen (oosterse geneeskunde, energetisch lichaamswerk, macrobiotis ...

Luc is directeur van het Oost West Centrum. Hij is sinds 2005 opgeleid om les te geven in de 5 ritmes® en werd in 2009-2010 getraind door Gabrielle Roth om Heartbeat te geven.

Luc studeerde fotografie en journalistiek, begeleidde jarenlang outdoor programma's en wandelvakanties en was shiatsulesgever in de shiatsuopleiding van het Oost West Centrum. Hij verdiept zich al meer dan 25 jaar in holistische leef- en heelwijzen (oosterse geneeskunde, energetisch lichaamswerk, macrobiotisch koken, feng shui, permacultuur, …), volgde een vierjarige training voor healers bij Tom Monte en is geboeid door de therapeutische mogelijkheden van dans en beweging.

In 2001 verhuisde hij met zijn gezin vanuit Vlaanderen naar Zuid-België, en sindsdien werkt en leeft hij met heel veel plezier op La Ferme du Bois-le-Comte, een hoeve in Orval die tot ecologisch centrum uitgebouwd werd. Vanuit deze prachtige plek coördineert hij de werking van het Oost West Centrum. Met een groenten- en fruitboer als grootvader zit het (biologisch) tuinieren hem in het bloed, daarin leeft hij zich hier ten volle uit. En aangestoken door het enthousiasme van zijn vrouw en kinderen raakte ook hij gefascineerd door paarden. Zes van deze prachtige dieren galopperen over de weilanden van Bois-le-Comte en leren hem meer over leven in vrijheid en verbinding.

Luc zorgt regelmatig voor leuke dansavonden en 5 ritmes workshops in Orval en Antwerpen. Door in 1993 Ya’Acov en Susannah uit te nodigen, bracht hij de vijf ritmes naar België. Sindsdien heeft niet alleen hij een hele weg afgelegd op dit danspad; duizenden mensen hebben ook in België kunnen kennismaken met heel diverse aspecten van het 5 ritmes bewegingswerk.

I think we are influencing and being present to change! No one has done more than you over the years doing exactly that and allowing possibility to show up in others' lives thru your hard work and dedication at the Oost West Centrum! - Jon Sandifer

"Wat geniet ik nog na van het fijne en inspirerende weekend! Ik heb een hele warme en fijne energie ervaren, een hele authentieke, rustige en geborgen energie. Wat is het fantastisch om gewoon jezelf te kunnen zijn.
Luc, een hele warme dankjewel aan jou, ik vind je een heel inspirerend leraar, met een enorme diepgang, wijsheid en innerlijke rust. Ik kijk ernaar uit om terug les van je te krijgen!" - Katia V., Antwerpen