De enige die jij nodig hebt, ben je zelf

Cursus
De enige die jij nodig hebt, ben je zelf

Voel je je niet prettig in je vel ? Wil je dat comfortabele gevoel van zelfvertrouwen weer beleven? Of ben je gewoon op zoek naar meer voldoening in wat je doet?

In deze workshop van twee dagen gaan we dieper in op wat steeds meer mensen ervaren in onze samenleving: we verliezen onszelf in kortstondige hypes, in consumptie en vermaak, dat meestal na afloop toch niet de voldoening geeft die we ervan verwachtten.
‘Jezelf verliezen’ betekent dat je vervreemd raakt van wie je oorspronkelijk was. Ieder mens is uniek en heeft haar/zijn unieke talenten en passies om haar/zijn omgeving te verrijken en positieve impulsen te geven. Vanuit dat geloof ga je in deze workshop kijken waar je individueel vandaan komt, waar je staat en welke toekomstperspectieven je hebt.

Wat mag je concreet verwachten?
We gaan werken met onder meer de volgende oefeningen:
River of life: je gaat op een creatieve en interactieve manier kijken waar je vandaan komt. Wat zijn de hoogtepunten in je leven? Welke leermomenten en personen waren van grote invloed op je ontwikkeling? Welke patronen herken je en hoe kijk je daar tegenaan? En wat kun je ermee doen ?
We werken aan de groei van ons zelfvertrouwen. Dat kunnen we enkel doen door onze kwetsbaarheid te tonen. We volgen hierbij het baanbrekende werk van Brené Brown, iemand die werkelijk tot de essentie gaat van wat ons beroert en wat ons blokkeert. Schaamte en angst om echt jezelf te zijn, worden besproken en komen terug in de bijbehorende stimulerende oefening.
Iedereen is getalenteerd. Jij ook! Dat talent komt vaak bovendrijven door een bepaalde passie die we koesteren. Velen onder ons weten niet welke passie ze hebben. Wij gaan samen op zoek. Passie brengt je in je ‘element’ : een van de belangrijkste dingen om je optimaal prettig te voelen. Met voorbeelden van expert Ken Robinson vinden we wegen om in ons element te komen.
Een ander aspect van beter in je vel zitten is de omgang met onaangename gevoelens. We verwachten veel van ons leven. Hoe realistisch is dat? Constructief omgaan met tegenslagen draagt bij tot een algemeen prettiger gevoel. Veerkracht speelt hierbij een grote rol. We gaan dieper in op de zeurende gedachten die we soms van kinds af met ons meedragen. We gaan er een duurzame positive draai aan geven.
Al deze oefeningen zijn niets waard zonder ze voort te zetten in ons dagelijks leven na de cursus. Voordat we de vorming afronden, zetten we eerste stappen om dat wat we geleerd hebben in de praktijk te brengen.

Hoe gaan we te werk ?
De methodiek die we gebruiken is uniek : door de aard van de oefeningen vind je de juiste antwoorden op al je vragen, simpelweg door terug te keren naar je eigen basisbehoeften.
De lesgever creëert een stimulerend kader waarin veel vrijheid is om je eigen verhaal invulling te geven zonder iets opgelegd te krijgen. Jij bepaalt zelf hoe ver en hoe diep je wilt gaan in de oefeningen die we doen. Jij bent verantwoordelijk voor je eigen leerproces en jij bepaalt hoeveel voordeel je neemt van deze vorming. Een open houding is essentieel om van deze reis een geslaagd avontuur te maken. Je wordt uitgenodigd om een confrontatie aan te gaan en om open te staan voor emoties, maar niets is verplicht. Bedenk wel dat deze cursus een unieke kans biedt om actief te werken rond zaken die je al een tijdje bezighouden; die kans krijg je niet snel in je dagdagelijkse leven. De oefeningen zijn soms actief en fysiek, soms creatief, dan weer eerder bezinnend. Maar vrijwel altijd in een intense samenwerking met de andere deelnemers. We doen het samen!

 

Na deze twee-daagse zul je de kracht (terug-)vinden om bewuste besluiten te nemen die bij jou en je doelstellingen passen. Bovendien zul je een grote inspiratie zijn voor de dierbaren in je omgeving.

De DNA-code van je ziel succesvol toepassen

 • Startdatum:
  26-09-2015
 • Einddatum:
  30-01-2016
 • Cursuscode:
  2015 09 ANT LC 01
 • Prijs:
  €120

maximum 12 deelnemers

Date Locatie Starttijd
26/09/2015 Antwerpen, OWC 10:00
31/10/2015 Antwerpen, OWC 10:00
28/11/2015 Antwerpen, OWC 10:00
30/01/2016 Antwerpen, OWC 10:00