Gezondheid & natuur

Reiki & duurzaam leven: interview met Ben Haggard

Interview met Ben Haggard over Reiki en de Duurzaamheid van het Leven op Aarde met Kathy en Frank bij hen thuis op 29 juli 2016

Hoe kunnen we werkelijk de verandering scheppen om de Planeet te redden van de crisis van de globale opwarming?

Dit was het onderwerp dat centraal stond op de Stockholm Climate Change Conference van 2015.
Gedurende de dialoog over de oorzaken en gevolgen van de klimaatsveranderingen gaf Ben Haggard, lid van de Regenesis Group en een expert op het gebied van het scheppen en onderhouden van vitale en leefbare plekken en projecten, de volgende commentaar toen hij het publiek en de wetenschappers toesprak:

"Het is niet zo dat mensen nog meer informatie nodig hebben over wat er zich afspeelt op de planeet. Ze moeten er zelfs niet van overtuigd worden dat dit moet stoppen. De research hierover is eigenlijk zeer goed. De mensen zijn het hierover eens. De vraag is: waarom is het gedrag niet aan het veranderen." (Haggard)

Hij zegt tegen mij en Kathy: Nu een jaar later draait het nog steeds om gedragsverandering.

"Zoals met AIDS is het niet de kennis waar het om gaat. Het hangt af van het activeren van de wil. Kooldioxide is onzichtbaar en hetzelfde geldt voor de collectieve wil om te veranderen." Wil, zegt Haggard, kan een antwoord zijn op een bedreiging, maar dit blijft niet duren. Als de actie van de wil duurzaam wil zijn, moet ze gebaseerd zijn op een toekomst die er echt wil zijn. "We moeten ons niet richten op het probleem, maar op het potentieel. Kooldioxide is niet de enige kwestie hier."

Haggard legt er ook de nadruk op dat een één-maat-past-voor-iedereen-benadering voor elke situatie ook niet haalbaar is. "We moeten rekening houden met het potentieel van de plek. Hoe krijg je de informatie en hoe begin je opnieuw? Je begint waar je bent - in je huis, in je buurt, in je gemeenschap. Hierin kan je je wil investeren, je hart en je materiële welzijn. Je kan onbaatzuchtig investeren in een plek."

Iedereen houdt van de plaats waar ze wonen. En de sleutel voor de toekomst?

"De sleutel voor de toekomst is dat iedereen de aarde leert aanraken, en er de levendigheid in aanwakkeren, en", voegt hij eraan toe, "Reiki is de manifestatie van deze impuls.

De Aarde wordt geholpen als we werken waar we zijn - houden van en zorg dragen voor onze plek. Dit wordt geïntensifieerd als Reiki toegevoegd wordt aan de regeneratieve "mix". Door middel van intentie kunnen Reiki-gemeenschappen hun energie focaliseren om dingen te doen. Het proces van Reiki verandert het leven. Reiki kan de mogelijkheid scheppen om systematisch te denken en te leiding te geven op een regeneratieve manier".

Misschien vraagt Reiki ons om naar voren te komen en meer te doen. Indien Reiki ons vraagt om te helpen bij de regeneratie en creatie van een nieuwe wereld, wat is het wat we moeten doen en hoe? En hoe kunnen we ons afstemmen op al de planetaire tradities om alle mensen toe te laten een genezende rol te spelen op onze planeet?

We nodigen jullie uit om deel te nemen aan "The New Earth: Healing the Biosphere" (voertaal is Engels, met vertaling in het Nederlands wanneer nodig). Een 5daagse Reiki en permacultuur retraite met Frank Coppieters, Kathy Melcher-Coppieters en Ben Haggard, 20-25 september, 2016 in Oost West Centrum, Bois-le-Comte, dicht bij de abdij van Orval. Verblijf, maaltijden en cursus: EUR750.

OWC - Gezondheid & natuur