Zeven tips om gezond te eten
1. VOLWAARDIG
Vezels zijn essentieel. Eet vooral ongeraffineerde producten. Eet het hele product (alle eetbare delen).
2. PLANTAARDIG
Overwegend plantaardig eten is gezond, diervriendelijk en goed voor het milieu.
3. LOKAAL
Lokale producten zijn verser en voedzamer. Ze vragen weinig voedselkilometers en je steunt er de lokale economie mee.
4. SEIZOENSPRODUCTEN
Seizoensgroenten en – fruit zijn verser en lekkerder en ze bevatten meer vitaminen en mineralen.
5. BIOLOGISCH
Bioproducten zijn puur, zonder pesticiden en chemische producten en niet genetisch gemanipuleerd. En natuurlijk veel beter voor het milieu.
6. GEVARIEERD
Door te variëren in kleuren, smaken, ingrediënten en kookstijlen zorg je dat je eten alle nodige voedingssto en bevat. En het wordt nooit saai.
7. LEKKER
Natuurlijk! Zorg dat eten een plezier is, eet wat jij lekker vindt. Leer koken.