Kookcursus in Antwerpen
Zeven helende kruiden leren herkennen en toepassen
In deze les leren we zeven kruiden kennen en gebruiken. Zowel culinaire mogelijkheden als geneeskrachtige verwerkingsvormen worden onderzocht.
We beginnen met de regels van de kunst. Hoe pluk je kruiden? Hoe verhoud je je tot de natuur? Hoe herken je, determineer je een kruid en wat zijn de regels van het wildplukken? Nadat je een plant hebt benaderd en geplukt, hoe ga je deze verwerken en tot je nemen? Hoe haal je het beste uit elke plant?
We overlopen zeven geneeskrachtige kruiden die aanwezig zijn in de natuur om ons heen. Van de alomtegenwoordige brandnetel tot zevenblad, vogelmuur, veldzuring, …
Hoe herken je iedere plant en hoe kan je zeker zijn van wat je plukt? We bekijken welke kruiden verwisselbaar zijn, wanneer de planten groeien en bloeien, de geneeskrachtige aspecten van elke plant en hoe we deze gaan gebruiken.
Samen maken we enkele lekkere hapjes en bereidingen om al eens te proeven van de kruiden die vanaf nu een belangrijke plek zullen innemen in je dagelijkse leven.
Geplande sessie
-
Sessie 1: zondag 11 mei 2025 - OWC Antwerpen