Ben je op zoek naar een cursus gezonde voeding? Goed zo, want dan besef je maar al te goed dat gezond voedsel belangrijk is voor je welzijn en je gezondheid. Maar hoe ziet gezond eten eruit? Hoe weet je of je gezond eet? Wat houdt dat allemaal in? Zijn biologisch, vegan en natuurvoeding synoniemen?
Bij het OWC vind je cursussen die je helpen gezonde voedingskeuzes te maken en heerlijke én gezonde maaltijden te bereiden. De lessen op het gebied van voeding behandelen alles, van voedingsbeginselen over voedingsstoffen tot kooktechnieken. Perfect voor als je gezonder wilt eten of uitvissen hoe je eenvoudige, smaakvolle recepten klaarmaakt.
"Eén ding is zeker, goede voeding met een breed scala aan kleuren beïnvloedt jouw leven positief."
Hieronder vind je ons aanbod. Scrol er doorheen, laat je verleiden en kies de cursus gezonde voeding die bij je past.
Vragen? Neem contact met ons op.
We antwoorden binnen de 48 uur.
Ons team voedingsdeskundigen geeft je graag alle mogelijke uitleg over goede voedingsmiddelen en hoe je ze gebruikt. Ze baseren zich telkens opnieuw op de laatste inzichten en op actuele informatie. Ze besteden veel aandacht – maar niet uitsluitend – aan biologisch eten, vegan en natuurvoeding. Maar bovenal focussen ze op een goede begeleiding.
Je merkt het, hieronder bieden we je niet minder dan 12 cursussen en opleidingen aan. Er zit vast en zeker iets voor jou tussen. Telkens vind je een korte inhoud van de cursus.
Gezonde en evenwichtige voeding helpt je een hele reeks gezondheidsproblemen te voorkomen. We denken aan darmproblemen, hoge bloeddruk, spataderen, allergieën, zwaarlijvigheid …
Maar wat is gezonde voeding nu eigenlijk? Er circuleren enorm veel theorieën over gezonde diëten en gezond eten en vaak spreken ze elkaar zelfs tegen.
De complete cursus voeding en vitaliteit bezorgt je een heldere kijk op het effect van voeding op je leven, heel wat toepasbare kennis en na drie jaar uiteindelijk een certificaat.
We helpen je op weg naar een vitaler en natuurlijker leven en bezorgen je unieke kennis en vaardigheden die je elders niet vindt. Door thuis praktische oefeningen en experimenten uit te voeren, leer je ze nog meer ontwikkelen.
Bij OWC ligt de nadruk vooral op verse en biologische groenten. Bij ons kom je te weten:
De opleiding voeding en vitaliteit neemt drie jaar in beslag. Een proefles is uiteraard mogelijk.
In deze cursus gezonde voeding leer je alle snijtechnieken voor groenten zoals julienne, brunoise en jardinière, maar ook chinoise en de roltechniek. Altijd fijn om meer variatie in je gerechten te brengen.
"Wist je dat de manier waarop je groenten snijdt je de energie die je uit onze voeding halen beïnvloedt, maar ook de kooktijd, smaak en presentatie?"
Uiteraard buig je je over de kwaliteit van het mes, de plank waarop je snijdt en hoe je je materiaal het best onderhoudt.
Meer informatie over de cursus groenten snijden?
In deze cursus van een halve dag leer je kwaliteitsvolle groenten en granen te fermenteren. De goede probiotica die daardoor ontstaan zorgen voor gezonde darmen en darmflora. En die zijn dan weer essentieel voor een goede algemene gezondheid. Ze doen wonderen voor je welzijn.
“Wil je je immuniteit versterken, eet dan regelmatig gefermenteerde producten.”
Je leert ook hoe je gefermenteerde producten een plaats kan geven in de dagelijkse keuken en krijgt heel wat praktische informatie over onder meer natuurvoeding.
Wil je je verdiepen in de kunst van het fermenteren? Dan is de jaarcursus fermenteren (de kracht van fermentatie) iets voor jou! Omdat fermenteren zo veelzijdig is hebben we met een team super gemotiveerde mensen een jaartraject rond fermenteren samen gesteld. Deze 10 lessen bieden een brede waaier en natuurlijk ook veel diepgang. Tijdens de lessen ontvang je informatie, kijk je naar een demonstratie en ga je vooral ook zelf fermenteren. Na deze reeks heb je alle kennis en ervaring om zelf creatief te gaan fermenteren en je eigen twist te geven aan je fermentaties.
In tien demokooklessen leer je nieuwe kooktechnieken en vegan recepten met seizoensgroenten en fruit, volle granen en plantaardige eiwitbronnen. Nadruk ligt op biologische natuurvoeding.
Meer informatie over de cursus koken met seizoensgroenten?
In deze workshop ervaar en proef je hoe je je voeding eenvoudig een stuk gezonder én smakelijker kan maken.
Hoe? Door zeewier toe te voegen, een dier- en milieuvriendelijke superfood. Een echte biologische en vegan natuurvoeding.
In de kookles winterse dessertjes in de macrobiotische keuken maken we verwarmende dessertjes voor comfort tijdens de koude donkere dagen. Denk aan appelcrumble, appeltaart, gestoofde peertjes, pruimencompote, rijstpap, speculaas, marsepein, pepernoten, crêpes Suzette, een gloeiende après-ski of een luxe receptje voor de winterfeestdagen.
In de kookles zomerse dessertjes in de macrobiotische keuken maken we verfrissende dessertjes die afkoeling brengen op warme zomerdagen: dessertjes met aardbeien, bosbessen, rode bessen, cassis, perzik, nectarine, meloen en ander heerlijk zomerfruit in fruitsalades, fruitkanten (agar-agar) en fruittaartjes, citroenpudding, chocomousse, chocoladesaus, ...
Een halve dag lang leer je zelf brood te bakken volgens je eigen smaak en voorkeur.
Beroepsbakker Ben:
Wil je wat je hebt gezien in de demoles brood bakken zelf in de praktijk brengen? Dan is deze les een ideale aanvulling.
In deze bio en vegan kookworkshop ga je zelf aan de slag in de gezonde seizoenskeuken met regelrechte biologische natuurvoeding.
Van vietnamese springrolls tot Japanse sushi, leuk als snack, aperitiefhapje of lunch. We leren verschillende roltechnieken en toepassingen zoals handroll, maki, rijstballetjes en Onigiri. We ontdekken hoe veelzijdig deze oosterse rolletjes kunnen zijn, we experimenteren er op los en verkennen de verschillende mogelijkheden, vullingen, dipssausjes en rolwijzen. Na deze workshop kan je jezelf en je gezelschap verwennen met vele vernieuwende sushi receptjes.
Wil je lekker, gezond, evenwichtig, vegan macrobiotisch leren koken? De macrobiotische kooklessen met Suzanne Severijns, daar moet je zijn. Je leert goed koken, krijgt lekkere macrobiotische vegan receptjes en je leert spelen met yin en yang: welk eten is meer yin en wat is meer yang? welke kooktechnieken en bereidingswijzen zijn meer yin en welke meer yang? Hoe kan je een gerecht meer yin of meer yang maken? En hoe weet ik of ik het voor mij en mijn eters liefst wat meer yin of wat meer yang maak?
Springplank naar macrobiotiek met soepen: Soep is gezond, iedereen vindt het lekker en het is ook helemaal niet moeilijk te maken. Voedzame maaltijdsoep, lichte bouillon, pittige misosoep, ontspannende zoete soep: maak kennis met een heel arsenaal overheerlijke en übergezonde plantaardige soepen. En proef tegelijk wat macrobiotiek zo bijzonder maakt. Na deze les zullen miso, dashi, shoyu, tamari je niet meer vreemd in de oren klinken.
Mega macro koken met kikkererwten: Ontdek de hipste vogel uit de familie van gezonde plantaardige eiwitten: de kikkererwt. Een gedroomde basis voor borrelnootjes, falafel, soep, stoofpot, salade, hummus en zelfs dessert. Leer de lekkerste recepten met kikkererwten en kom ze proeven.
Simpel gezond vegan koken: Voor mensen die willen simpel, snel, budgetvriendelijk, lekker en gezond vegan leren koken. Werp een blik in de vegan macrobiotische keuken. Met biologische, plantaardige, volwaardige en seizoens eigen ingrediënten stellen we iedere les een smakelijk gebalanceerd menu samen. Je leert eenvoudige maar aantrekkelijke recepten maken, die je voldoening geven zonder zwaar op de maag te liggen. Woorden als shoyu, miso, mirin, umeboshi, zullen je niet meer vreemd in de oren klinken.
Frisse vegan kookcursussen om gezond te leren koken.
Klemtoon ligt alweer op biologisch, vegan en natuurvoeding.
Vegan spreads en dips, van spreads, smeersels, broodbeleg, hummus, tapenades tot pesto: altijd handig, altijd lekker. Ben je op zoek naar een lekkere dip voor bij het aperitief ? Of wil je wel eens iets anders om mee te nemen voor op je boterham bij de lunch ? Tijdens deze les maken we verschillende plantaardige spreads met groenten, kikkererwten, linzen, ...
Healthy vegan comfort food: We zetten de herfst en winter in met gezonde verwarmende vegan receptjes om heelhuids en knus deze koude maanden door te komen. Denk aan fluweelzachte soepen, smeuïge stoofpotjes en hartverwarmende ovengerechten.
Regenboog op je bord: koken in kleur: Waarom zijn tomaten zo diep rood, boerenkool zo intens groen en wat betekent het voor onze gezondheid? Hoe laten we deze kleuren het best tot hun recht komen door verschillende kookstijlen en-technieken toe te passen? Wat verklappen deze kleuren over de inhoudsstoffen, smaak en seizoen van onze producten? Op al deze intrigerende vragen vinden we een antwoord in onze kookworkshop.
Neem contact met ons op! We regelen graag alles voor je!