Nathalie De Mey

Biografie

"Mijn passie is de kracht van de natuur aanvoelen om gezond en authentiek te leven.

Die passie voedde ik met diverse opleidingen: 

  • Een tweejarige opleiding als herboriste. Ik ben gek op medicinale kruiden en andere eetbare wilde planten.
  • De driejarige opleiding “voeding en vitaliteit” als natuurvoedingsconsulent/kok aan het Oost West Centrum.
  • Tijdens mijn 3 jaren bij Timotheus, Intuïtieve ontwikkeling heb ik mogen ervaren hoe belangrijk de energetische gezondheid is.

Ik vertrouw enorm op de beweging van de seizoenen; omdat de natuur je in je eigen omgeving alles aanbiedt wat je nodig hebt om in balans te leven.

Rustig, eenvoudig en duidelijk en vooral met frisse passie geef ik met alle plezier kookdemo’s.
Toegankelijke kookdemo’s, om zo zelf gemotiveerd aan de slag te gaan, omdat gezond leven vanzelf gaat; rustig … stap voor stap …
Eenvoudige en korte recepten met krachtige ingrediënten omdat gezond koken ook snel kan.

Kritisch heb ik leerstof, lectuur en visies bekeken, uitvoerig getest en bestudeerd. Ik sta volledig achter de informatie die ik doorgeef. Informatie gevormd als een bewuste, levensgenietende vrouw en moeder."

Nathalie geeft les in de vegetarische kookopleiding Voeding & Vitaliteit en in de jaarcursus de kracht van fermenteren van Oost West Centrum. De cursus fermenteren bestaat uit 10 lessen waarin een hele reeks fermentatietechnieken aan bod komen: korte fermentaties (picklepers), droge groentenfermentaties (type zuurkool), natte groentenfermentaties (water-zout oplossing), klassiekers (zuurkool, kimchi, gefermenteerde citroen), een eigen twist geven aan klassiekers (b.v. Vlaamse herfst-kimchi met seizoensgroenten), gefermenteerde dranken (kefir, kombucha, kvass), natuurlijke azijn, eetbare kruiden en wilde planten fermenteren, zelf miso maken, bonenfermentaties (natto, tempeh), granenfermentaties (koji, amasake en recepten met amasake), ... Na deze reeks heb je alle kennis en ervaring om zelf creatief te gaan fermenteren en je eigen twist te geven aan je fermentaties.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief: