Cursus in Antwerpen, 1 halve dag
Leer fermenteren! Zuurkool, kimchi en andere gefermenteerde producten leveren goede probiotica en zorgen voor gezonde darmen. Het is super eenvoudig, super lekker en super gezond en je leert het allemaal in deze fermentatieles.
Wat is fermenteren? Fermenteren heeft iets magisch! De micro-organismen transformeren als ware tovenaars onze gewone dagelijkse voeding in een waaier van dranken en gerechten die een toegevoegde waarde krijgen, en een heel bijzondere smaak. Door te fermenteren is het voedsel voorverteerd (dus gemakkelijker verteerbaar) en laat het ook geen afvalstoffen na. Gefermenteerd voedsel is rijk aan goede probiotica, wat zorgt voor gezonde darmflora. En gezonde darmen zijn dan weer essentieel voor een goede algemene gezondheid: ze zijn bijvoorbeeld de basis van ons immuunsysteem. Wil je je immuniteit versterken, eet dan regelmatig een beetje gefermenteerde producten.
Gefermenteerd voedsel helpt om het lichaam te zuiveren van vetten en van zware metalen of andere vervuiling. In de tijd van onze grootouders bestond er een grote rijkdom aan verse gefermenteerde producten: ambachtelijke bieren en kazen, karnemelk, ingelegde groenten en fijne vleeswaren, en vis... Onze geïndustrialiseerde voeding bootst die producten na, maar de levende fermentaties erin zijn verdwenen. Ieder product moet nu volkomen identiek zijn aan het vorige, en dat lukt niet bij levende processen.
In deze les worden 3 verschillende Fermentaties van groenten uitgelegd. Ook is er een demo van een lekkere smaakmaker, snel en makkelijk te maken om thuis onmiddellijk aan de slag te gaan. Na deze les geen geheimen meer voor de korte fermentatie, de lange fermentatie en de droge fermentatie. Transparante, eenvoudige en duidelijke demo-les om thuis zelf met alle plezier te fermenteren. I
We werken met bio en vegan ingrediënten.
Iedereen welkom!
Deze cursus is open voor iedereen, er is geen specifieke kennis of ervaring nodig.
Vragen?
Contacteer ons, we helpen je graag.