Alles wat je moet weten over simpele, lekkere maaltijden en weekmenu's die je darmen versterken en gezond houden.
Deze dag zal je inspireren om vanaf morgen te investeren in je eigen gezondheid en de gezondheid van je huisgenoten.
Onze darmen zijn ons tweede brein en je hebt er alle belang bij om je darmen gezond te houden. Gezondheid begint met een goede vertering, een goede opname en een goede darmtransit.
Herken je soms volgende klachten?
- een opgeblazen gevoel in je buik,
- buikpijn,
- slechte spijsvertering,
- het gevoel dat je niet genoeg gegeten hebt,
- constipatie,
- diarree.
Dit zijn allemaal symptomen die erop wijzen dat sommige voeding je niet echt bekomt en dat je misschien beter iets anders kan eten.
Je krijgt vandaag zeker wat theoretische achtergrond:
- wat voedt onze darmen,
- wat houdt ze gezond.
maar we gaan vooral koken en recepten bespreken.
In de ochtend koken we een gezonde, voedzame en lekkere maaltijd en bespreken we wat onze darmen gezond houdt en wat we beter vermijden. Dat is een demonstratiekookles waarbij je vooral de producten leert kennen en de achtergrond ervan.
Na de middag gaan we menu's opstellen zodat we een week verder kunnen met ontbijt, lunch, diner en eventuele tussendoortjes.
We bespreken de ondersteuning met probiotica en prebiotica en zullen ook volgende vragen beantwoorden:
- hoe voed je de microbioom van je darmen?
- zijn supplementen zinvol? Welke?
- haal je alles beter uit gezonde voeding?
- kun je zelf zorgen voor levende fermenten?
We gaan in de namiddag ook pickels maken en/of zuurkool, superfood voor je darmen. Dat wordt een praktijkles waarbij iedereen mee aan de slag gaat.
Wat breng je mee?
- een bokaaltje (400 g), dan vertrek je al naar huis met een zelfgemaakte fermentatie,
- je kookschort,
- een plankje,
- een groentemes.
Kookles met plantaardige en biologische ingrediënten.