Driedaagse cursus in de Ardennen
Korte, intensieve, heel praktische en heel persoonlijke training voor ervaren vegan thuiskoks.
Ben je al helemaal mee met volwaardig plantaardig seizoenskoken, maar wil je er meer mee doen? In deze training leer je om voor grotere groepen (familie, jeugdbeweging, retreats, catering, ...) te koken.
We starten met een theorieles over menu-planning, hoeveelheden, bestellijsten, kostprijs, maar gaan daarna direct de keuken in. Elke student krijgt tijdens de training de kans om een hele maaltijd uit te werken en te koken, geassisteerd door de andere studenten. Hierbij geeft Annelies steeds ondersteuning en feedback tijdens zowel de voorbereiding als het koken, waardoor je maaltijd per maaltijd groeit als kok. Ons werkterrein is het vormingscentrum Bois-le-Comte, waar we met hun professionele keuken en hun fantastische voorraadkast 3 maaltijden per dag koken voor de aanwezige studenten.
Welkom!
Voor deze training verwachten we al dat studenten de basis van een volwaardig plantaardige keuken reeds kennen en met gemak menu's voor zichzelf kunnen plannen. Daarom kunnen enkel studenten die de reeks seizoenskoken of het eerste jaar voeding en vitaliteit volgden of gelijkwaardige ervaring kunnen voorleggen, aan deze training deelnemen.
Cursuslocatie: ecologisch centrum la ferme du Bois-le-Comte
La ferme du Bois-le-Comte is een ecologisch cursuscentrum vlak bij de abdij van Orval (Ardennen, zuidoost België, tegen de Franse grens). Unieke ligging midden in de natuur. De keuken is vegetarisch en voor wie wil volledig vegan.
Vragen?
Contacteer ons, we helpen je graag.