Twee- of driedaagse cursus wildplukken in de Ardennen.
Wil je eetbare wilde planten leren herkennen en gebruiken? Deze cursus zit boordevol praktische tips en inspiratie om je leven spannender, gezonder, wilder en lekkerder te maken. En bonus: hij vindt plaats op een prachtige plek midden in de natuur.
Samen met lokale natuurgids - herborist - diëtist Katrien Cocquyt ga je aan de slag. Op het programma staan een kruidenwandeling, wildplukken, koken met wilde planten, en wie weet gaan we ook een kruidentinctuur maken of kruiden drogen voor thee.
Iedereen is welkom!
Er is geen enkele voorkennis nodig. Dit is een leuke cursus voor fijnproevers en levensgenieters, voor mensen die al veel theoretische kennis hebben (b.v. via een herboristenopleiding) en natuurlijk ook voor mensen die nog niets kennen van kruiden.
Eetbare wilde planten plukken en verwerken
Wat gaan we doen? We zullen er vaak op uit trekken in de uitgestrekte natuur rondom het cursuscentrum. In bossen en weiden gaan we op zoek naar de favoriete eetbare en medicinale planten van dit seizoen.
Je leert een aantal wilde kruiden, bloemen en vruchten herkennen en je leert wat je er mee kan doen: hun eigenschappen, geneeskrachtige en culinaire toepassingsmogelijkheden komen zowel in theorie als in de praktijk aan bod.
Met onze vers geplukte kruiden bereiden we frisse, zuiverende of versterkende maaltijden, echt waanzinnig lekker!
We maken ook geneeskrachtige thees, helende kompressen, lotions of maceraten.
En misschien gebruiken we die 's avonds in een zalig ontspannend voetbad of een massageolie.
Voorbeeld dagindeling tweedaagse cursus
Dag 1
20u30 -22u30 theorie
Inleiding, betekenis van kruiden en wilde planten.
Hoe planten herkennen ? Korte wandeling.
Dag 2
9u30-12u30 kookles met kruiden
14u30- 17u30 educatieve natuur- en kruidenwandeling
20u30- 22u30 praktische toepassingen van het gebruik van kruiden (b.v. compressen, voetmassage, voetbad)
Dag 3
9u30-12u30 kookles met kruiden
14u- 16u educatieve natuur- en kruidenwandeling
We gebruiken uitsluitend plantaardige en biologische of wildpluk ingrediënten.
Cursuslocatie: ecologisch centrum la ferme du Bois-le-Comte
La ferme du Bois-le-Comte is een ecologisch cursuscentrum vlak bij de abdij van Orval (Ardennen, zuidoost België, tegen de Franse grens). Unieke ligging midden in de natuur. De keuken is vegetarisch en voor wie wil volledig vegan.
Meer info?
Contacteer ons, we helpen je graag.
Verder geeft Katrien les in het derde jaar van de vegetarische kookopleiding Voeding & Vitaliteit en in de cursus energetische basiskennis (macrobiotiek, yin en yang, chakra's, meridianen, de 5 elementen: de basis van TCM, shiatsu en ayurveda) .