Kmo-portefeuille

KMO-portefeuille

Tussenkomst voor Belgische zelfstandigen en bedrijven

Het Oost West Centrum heeft het Qfor kwaliteitslabel. Opleidingen, trainingen en veel andere cursussen van het Oost West Centrum kunnen via de kmo-portefeuille betaald worden. Andere kortingen dan voorafbetalingskorting zijn niet combineerbaar met betaling via de kmo-portefeuille.

Opgelet! Er moet een verband zijn tussen de cursus en jouw beroepsactiviteit. Agentschap Ondernemen controleert dit steekproefsgewijs.

Belangrijk is dat aantoonbaar gemaakt kan worden dat de opleiding bijdraagt tot de versterking,   groei of transformatie van de onderneming. Elke opleiding moet bijdragen tot de verbetering van het huidige of toekomstige bedrijfsfunctioneren en betrekking hebben op de kernprocessen van de onderneming.
Bij voorbeeld: een kooktraining is relevant voor een kok of restauranthouder, een massagetraining is relevant voor een therapeut, een dans- of zangtraining kan relevant zijn voor een coach, de training communicatievaardigheden is voor alle ondernemingen relevant.

 • Informatie over hoe je je registreert en hoe je je aanvraag indient, vind je op www.kmo-portefeuille.be en via kmoportefeuille@vlaanderen.be.
 • Ons erkenningsnummer is DV.O107234.
 • Kosten maaltijden cursussen in Orval): 25 euro / dag komt in aanmerking, de rest van de verblijfkost niet. Wij bereken voor jou het maximale bedrag dat je kan aanvragen voor die cursus en vermelden dat op je factuur.
 • Komen niet in aanmerking: wandelweekends, nieuwjaarsfestival en zweethutten.
 • Enkel voor cursussen waarvan de deelnameprijs minimum 100 euro bedraagt.
 • Kmo-portefeuille is niet combineerbaar met korting voor vervangingsinkomen (werkloosheid, ziekte, invaliditeit, 65+ met klein pensioen) en ook niet met gespreide betaling.
 • Het volledige cursusbedrag moet uiterlijk bij de start van de cursus betaald zijn. Als wij dan de betaling via de kmo-portefeuille nog niet ontvangen hebben, dien je het bedrag eerst zelf voor te schieten.

De procedure verloopt als volgt:

 1. Bij inschrijving vermeld je dat je met kmo-portefeuille wil betalen.
 2. Wij sturen jou een inschrijvingsbevestiging en een inschrijvingsfactuur met de gegevens die je nodig hebt voor je aanvraag.
 3. Jij vraagt kmo-portefeuille aan (dit moet gebeuren ten laatste 14 dagen na de start van de cursus, dit is een heel strikte deadline).
 4. Wij bevestigen aan de kmo of jouw aanvraag conform de regelgeving is. 
 5. De kmo-portefeuille stort 30% en jij stort 70% van de totaal goedgekeurde bijdrage aan Sodexo.
 6. Vergeet niet dan ook nog formeel opdracht te geven om de betaling uit te voeren. Er is een speciale knop voor voorzien. Pas dan kan Sodexo de cursusbijdrage overmaken op onze rekening. Hou er rekening mee dat de betaling van Sodexo aan ons pas exact 2 weken later uitgevoerd wordt. Als jij aan Sodexo betaald hebt, kan je best zo snel mogelijk Sodexo opdracht geven om ons te betalen, anders blijft je betaling nodeloos lang bij Sodexo hangen.
 7. Na afloop sturen we je per email een deelnameattest (verplicht door de kmo-regelgeving).
OWC - Kmo-portefeuille