OWC cursussen in tijden van corona

OWC CURSUSSEN IN TIJDEN VAN CORONA

De afgelopen weken kregen we ongelooflijk veel fijne reacties van deelnemers die blij waren dat hun cursus toch was doorgegaan.  Cursussen die stuk voor stuk zorgden voor meer

 • ontspanning
 • vertrouwen in de natuur, in onszelf en in elkaar
 • inzicht in hoe we zonder schadelijke neveneffecten gezond kunnen blijven, o.a. door onze immuniteit te versterken en  ons niet te laten meeslepen door angst of kwaadheid
 • ruimte om temidden van de chaos en de polarisering te ademen, stil te staan, te voelen en te reflecteren over wat voor ons waar en juist en zinvol en gezond is. 

Daarom doen we er alles aan om onze cursussen zoveel mogelijk te laten doorgaan, ook in deze zeer uitdagende omstandigheden. Met een paar afspraken:

 1. Vooraf inschrijven én betalen is verplicht. Ter plekke betalen is niet mogelijk. (Maar dat betekent niet dat je per se meteen online moet betalen.) 
 2. Je bent heel welkom als je je veilig voelt tussen andere mensen.  Als een activiteit in groep je stress geeft, blijf je beter thuis.  Als jij of een van je huisgenoten een coronabesmetting hebben, mag je niet komen. In dat geval kan je tot 12 uur voor de start van de cursus annuleren. Het bedrag dat je betaald had, kan je dan voor een andere cursus gebruiken. Dat tegoed blijft een jaar geldig.
 3. Als een cursus als gevolg van coronamaatregelen niet kan doorgaan, betalen we je inschrijvingsgeld volledig terug, tenzij je het als tegoed wil laten staan voor een andere cursus. In de meeste gevallen voorzien we ook een vervangdatum. We gaan er van uit dat de OPLEIDINGEN EN JAARTRAININGEN die in het najaar starten, door kunnen gaan, weliswaar met een gelimiteerd aantal deelnemers. (Voor details per opleiding zie de praktische info van de opleiding in kwestie.) Als ze o.w.v. coronamaatregelen niet op de geplande data kunnen starten, stellen we de start eventueel een paar weken of desnoods een paar maanden (tot januari 2021) uit. Mochten later in het cursusjaar data moeten vervallen, dan voorzien we daarvoor in overleg met de deelnemersgroep vervangdata.

 4. Om meerdere redenen zijn wij absoluut geen voorstanders van mondmaskers. We hebben het daarom zo georganiseerd dat er overal meer dan genoeg ruimte is om gemakkelijk afstand te kunnen houden, zodat mondmaskers niet nodig zijn / tot het (wettelijke) minimum beperkt kunnen worden. We limiteren het aantal deelnemers en voor een aantal cursussen werken we zeker tot eind september zoveel mogelijk buiten  of online. We vragen je om de pauzes ook zoveel mogelijk buiten door te brengen; voorzie eventueel een warme trui of jas. We verluchten ook maximaal en gebruiken natuurlijke reinigingsmiddelen. Er is handgel beschikbaar. Geen verplichting uiteraard. Handgel kan nogal agressief zijn, het vernietigt niet alleen de microben in de bovenlaag van je huid, maar ook je  lichaamseigen microben, die daar onder zitten. (Als je handgel gebruikt, dan best niet twee dagen na elkaar.) Die lichaamseigen microben vormen een natuurlijke beschermlaag tegen 'slechte' bacteriën en virussen en zijn een belangrijk deel van je natuurlijke immuniteit. 
 5. Voor de cursussen in Vlaanderen: wij kunnen momenteel geen drank voorzien tijdens de pauzes, breng dus eventueel zelf drank mee. 
 6. Heb je vragen, mail ons dan. (Omdat het hele team deeltijds werkloos is, zijn we moeilijk telefonisch bereikbaar. )


Specifieke info voor de cursussen in Orval:

 1. We  werken, eten, leven zoveel mogelijk in de gezonde buitenlucht. Elke cursusgroep heeft zijn eigen zaal waar materiaal kan gelegd worden, de cursusactiviteiten zelf vinden indien mogelijk buiten plaats. Bij voldoende mooi weer eten we ook buiten.  Binnenruimtes worden maximaal verlucht, binnendeuren blijven open, buitendeuren overdag ook zoveel mogelijk.
 2. Je hebt zoals steeds de keuze tussen een drie- of vierpersoonskamer (basisprijs), kamperen (basisprijs) of een kamer voor 1 of 2 personen (basisprijs + 26 euro / nacht). Als je in België woont en je kiest voor een meerpersoonskamer, dan  moeten je kamergenoten huisgenoten of mensen uit jouw sociale bubbel zijn,  of je moet bereid zijn hen in je sociale bubbel op te nemen.
 3. Verdere praktische richtlijnen krijg je ter plekke bij aankomst.
OWC - OWC cursussen in tijden van corona