OWC cursussen in tijden van corona

OWC CURSUSSEN IN TIJDEN VAN CORONA

Om alles praktisch, simpel, ontspannen en gezond te houden, hebben we een paar afspraken op een rijtje gezet:

  1. Vooraf inschrijven én betalen is verplicht. Ter plekke betalen is niet mogelijk.
  2. Je bent heel welkom als jij en je huisgenoten gezond zijn en als je je veilig voelt tussen andere mensen.  Als je ziek toekomt, zijn we verplicht om je terug te sturen. Als een activiteit in groep je stress geeft, blijf je beter thuis. 
  3. We werken zoveel mogelijk met open ramen (en deuren) en vragen je om indien mogelijk de pauzes zoveel mogelijk buiten door te brengen; voorzie een warme trui of jas.
  4. Voor de cursussen in Antwerpen, Leuven, Limburg: wij voorzien geen drank tijdens de pauzes, breng dus eventueel zelf drank mee.


Specifieke info voor de cursussen in Orval:
Volgens de afspraken van de overheid mag je, naast de mensen met wie je dagelijks samen woont, 14 andere mensen in je sociale bubbel toelaten. Die 14 mensen mogen van week tot week veranderen. Voor die bubbel geldt de 1,5 m afstand niet.
We vragen om tijdens de week van je verblijf in Bois-le-Comte een sociale bubbel te vormen met maximaal 14 mensen van jouw groep, zodat de 1,5 m regel niet op elk moment strikt hoeft gehandhaafd te worden en mondmaskers ook niet nodig zijn. Als je op een meerpersoonskamer slaapt, zitten je kamergenoten sowieso in je bubbel. Ze zitten ook in jouw afwasgroep en als er tijdens de workshop oefen- of deelgroepjes zijn, zal dat ook met mensen uit jouw bubbel zijn. Voor korte cursussen (2 of 3 dagen) zijn kleinere sociale bubbels mogelijk; op die manier kan je voor of na je verblijf in Orval nog andere mensen toelaten in je sociale bubbel van die week.

In de groepsruimte (en buiten bij mooi weer) zal meer dan voldoende ruimte zijn om de 4 m2 (of 10 m2 voor danswerk) te kunnen aanhouden.
In de eetzaal (en buiten bij mooi weer) zal jouw bubbel een eigen tafel krijgen (maar het staat je vrij om ergens anders apart te gaan zitten, er is plaats genoeg).
De slaapaccommodatie blijft zoals voordien: je hebt de keuze uit een drie/vierpersoonskamer (met mensen uit je bubbel), een twee- of eenpersoonskamer (met de gebruikelijke toeslag van 26 euro / nacht) of kamperen in eigen tent (zelfde prijs als in een vierpersoonskamer, maximum 7 tenten, gedeeld sanitair; alleen voor mensen uit dezelfde bubbel = dezelfde cursusgroep).

Als je zelf een mondmasker wil dragen, respecteren we die keuze. Wij verplichten niemand om een mondmasker te dragen, ook onze onthaalmedewerkers niet. (Zij zullen uiteraard wel de 1,5 m afstand met bezoekers respecteren.) Vandaar een paar nieuwe tijdelijke afspraken:
Betalen kan enkel vooraf online, niet meer ter plaatse. Zorg aub dat het volledige cursusbedrag vooraf overgeschreven is.
Beddegoed en handdoeken moet je zelf meebrengen, ze kunnen niet gehuurd worden.
Ook nog zelf mee te brengen voor in de groepsruimte:  een hoeslaken voor over de foeton, een eigen dekentje, eventueel een eigen meditatiekussen en naargelang het soort workshop ook handgel of -spray.

Verdere richtlijnen krijg je ter plekke.

OWC - OWC cursussen in tijden van corona