OWC maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren. Meer info

OWC - A New Approach to Wellness

A New Approach to Wellness

A New Approach to Wellness


25-28/7 (ORVAL), in het Engels. 

Stap voor stap dichter bij je doel komen met jouw eigen, persoonlijke mix van meditatie, Alexandertechniek, beweging, klank, schrijven, reflectie en delen. 

Deze workshop zal je niet overladen met tonnen theorie. Je krijgt wel een heleboel eenvoudige, toegankelijke oefeningen, ervaringen en gedachten die jou helpen om je doelen te vinden en te realiseren. Door een nieuwe soort ondersteuning te krijgen, kan je je verwachtingen bijstellen, je behoefte aan perfectie verminderen en je laten verrassen. Je kan tranen in je ogen krijgen en je toch – hoe eigenaardig en oncomfortabel het ook mag zijn – levendiger en vreugdevoller dan ooit voelen.

In een ondersteunende omgeving kunnen we ons eigen recept creëren voor wat voor ons het beste werkt en de moed vinden om ons hartsverlangen te volgen: een geliefkoosde kunst beoefenen, van job veranderen, relaties verbeteren, gezonder worden, meer bewegen, sociaal actief worden of wat dan ook. We gaan onze eigen combinatie verkennen van meditatie, Alexandertechniek (het oorspronkelijke mindfulness werk), gemakkelijke bewegingen en klanken, schrijven, reflectie en delen, om zo onze eigen herhaalbare rituelen en routines te creëren.

We gaan iets creëren waarvan we ons echt kunnen voorstellen dat het een deel wordt van ons dagelijks leven.

We worden gestuurd door onze hersenpatronen, onze gewoontes, om weerstand te bieden aan verandering. Maar door het kader en de steun die deze workshop biedt kunnen we een nieuw patroon ervaren en creëren. Als dat patroon eenmaal gecreëerd en herhaald is, kunnen er nieuwe gewoonten gevormd worden. Ongewoon, en waarschijnlijk aanvankelijk ook oncomfortabel – vraag maar aan eender wie die gestopt is met roken of drinken of die voor het eerst voor een publiek spreekt – maar wat eens onwennig was, kan comfortabeler en gemakkelijker worden.

Vaak zijn we ervan overtuigd dat het niet zal lukken en geven we op voor het wonder zich voltrekt. En we beginnen van voren af aan, op zoek naar een nieuw beloftevol idee of middel. Meestal is het door niet verder te gaan dat we mislukken. Gewoontes – goede gewoontjes – moeten gevoed en voortgezet worden om ze sterk te maken. Het geheim zit in het blijven volgen van één pad, en deze workshop zal focussen op het verder gaan dan de plaats waar we gewoonlijk stoppen.

Deborah is een ervaren professionele muziek/kunsttherapeute en beoefenaar van de Alexandertechniek. Ze geeft workshops en persoonlijke consulten in het vrijmaken van de stem en de ademhaling, creatieve dans, acteren en expressie. Ze hielp reeds veel mensen met verlammend perfectionisme en angst om hun eigen soep te maken van de vele prachtige dingen die in deze wereld beschikbaar zijn.

OWC - Program Detail