OWC maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren. Meer info

OWC - Bewustzijn in de nieuwe tijd

Bewustzijn in de nieuwe tijd

Bewustzijn in de nieuwe tijd


1 AVOND (DIEST-SCHAFFEN) 

Bewustzijn in de nieuwe tijd en bewust zijn in de nieuwe tijd. Hoe kunnen we omgaan met de hedendaagse uitdagingen en stappen zetten naar een nieuwe vorm van samenleving?

Ondertussen ervaren steeds meer mensen stevige uitdagingen in hun leven. Het leven van een gemiddelde westerling ziet er heel anders uit dan een aantal generaties terug. Het gaat snel! Te snel? We hebben ‚“vooruitgang‚” geboekt op heel wat vlakken. Toch is er heel wat instabiliteit en zijn veel mensen zoekend. Hoe zit het met de menselijkheid van onze maatschappij? Is iedereen mee? We zijn in een tijdsvenster terechtgekomen waarin steeds minder lijkt te lukken zoals het vroeger was. Kan het zijn dat als gevolg van cyclussen van kosmische processen er iets bijzonders aan de hand is?

In deze lezing gaan we op zoek naar een verklaring voor de huidige maatschappelijke gebeurtenissen. Vanuit een stukje geschiedenis gaan we kijken naar de hedendaagse uitdagingen waar we voor staan. We werpen een blik op de nieuwe tijd die er nu steeds meer krachtiger aankomt en de uitdagingen voor de mens die hier mee verbonden zijn. Er wordt een beeld geschetst van de onwikkelingen naar een nieuwe vorm van samenleving. Durf je?

OWC - Program Detail