OWC maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren. Meer info

OWC - Chakra healing - jaarcyclus

Chakra healing - jaarcyclus

Chakra healing - jaarcyclus


8 ZONDAGEN (ANTWERPEN) 

Inzicht in het Chakra-systeem is inzicht in jezelf. 
Chakra’s zijn energiecentra die samenvallen met zenuwknooppunten in je lichaam. Ze spelen een belangrijke rol in de energie van je lichaam. Open en goed doorstromende chakra’s zorgen ervoor dat je vitaal, energiek en evenwichtig bent.

Voor wie?
Chakra Healing is voor jou als je op zoek bent naar (meer) levenskracht in jezelf, naar zelfkennis, betere algehele gezondheid, innerlijke gemoedsrust, evenwicht en een verdiept gevoel van welbevinden.

Doelstelling
Door het ontwikkelen van 'chakrabewustzijn' leer je de signalen van je lichaam, energie en emoties herkennen. Doel is de eigen energie volop voelen stromen en weer evenwicht brengen in de zeven chakra's. 

Inhoud
De training bestaat uit 8 zaterdagen. Elke dag kan ook apart gevolgd worden. De cyclus is lichaamsgericht, met speciaal voor de chakra's ontwikkelde oefeningen, voor het vitaliseren en zuiveren van je energie en het opladen van de chakra's. Daarnaast worden andere methodieken zoals ademwerk, dans, visualisaties en (actieve) meditaties ingezet gericht op de betreffende chakra.
Per lesdag wordt één chakra uitgelicht en kan je ervaren wat deze op dit moment voor je levenslust/levenspad inhoudt.
Iedere chakra heeft nl. zijn eigen energie, eigen gerichtheid, eigen demon/schaduwkant, eigen doel, eigen ontwikkelingstaken, eigen kleur.

  1. chakra 1, Muladhara, de wortelchakra, Aarden
  2. chakra 2, Svadhisthana, de sacrale chakra, Vitaliteit
  3. chakra 3, Manipura, de zonnevlecht chakra, Autonomie/eigen identiteit
  4. chakra 4, Anahata, de hartchakra, Openstellen voor liefde
  5. chakra 5, Vissuddha, de keelchakra, Communicatie
  6. chakra 6, Ajna, de voorhoofdschakra, Inzicht
  7. chakra 7, Sahasrara, de kruinchakra, Helderheid
  8. Kundalini, integratie van de 7 chakra's

Wortelchakra
De eerste chakra is gesitueerd ter hoogte van het stuitje en is de diepste verbinding van lichaam en aarde, de wortels van ons wezen. Het aarden in het lichaam, er mogen zijn, overlevingsdrang zijn de thema's. Als de bassischakra niet sterk is, kan je ongelukkig zijn met lengte of vorm van je lichaam, of je leeft met angst en vertrouwt niemand, of je hebt het gevoel je leven niet in handen te hebben. Als de basisschakra overactief is, barst je misschien bij de geringste aanleiding in woede uit.

Sacraalchakra
De tweede chakra bevindt zich ter hoogte van het schaambeen, staat voor levenslust en vitaliteit, genieten van lijfelijkheid en seksualiteit.
Als de energiestroom door de sacraalchakra beperkt is, zorgt dat voor wantrouwen en weinig vreugde in je leven. Als hij hyperactief is, huil je misschien van frustratie, ben je voortdurend onrustig en op zoek naar prikkels en/of verdoving.

Zonnevlecht
De zonnevlecht bevindt zich iets boven de navel, staat voor wilskracht en het vermogen om keuzes te maken, zelfdiscipline. Inactiviteit van de zonnevlecht leidt ertoe dat je je machteloos voelt als je onder druk staat, dat je overdreven of juist te weinig wilskracht hebt, vaak een misselijk gevoel of spanning in de buik krijgt. Over-activiteit maakt je dominant en tot een "controlefreak".

Hartchakra
De hartchakra is gesitueerd midden op het borstbeen en staat voor liefde voor jezelf en het leven, je open stellen voor wat het leven te bieden heeft.
Bij een inactieve hartchakra kan je sentimentaliteit, overdreven gehechtheid en afhankelijkheid ervaren, moeite hebben met vertrouwen en loslaten. Bij een overactieve hartchakra ervaar je geven als prettiger dan ontvangen, probeer je altijd om voor anderen te zorgen / klaar te staan én vergeet je daarbij jezelf / voor jezelf te zorgen.

Keelchakra
De vijfde chakra bevindt zich ter hoogte van de keel en stemt emotie en verstand op elkaar af. Deze chakra is het centrum van spraak, zelfexpressie en communicatie.
Als de keelchakra in evenwicht is, kun je genuanceerd gevoelens en gedachten benoemen en op een ontspannen manier goed duidelijk maken wat je denkt en voelt. Als de keelchakra geblokkeerd is, heb je moeite jezelf te uiten.

Voorhoofdchakra
Deze chakra wordt ook wel het derde oog genoemd, gesitueerd tussen de wenkbrauwen in het midden van het hoofd. Dit is het voornaamste energiedistributiecentrum en informeert dus alle chakra's. Als de zesde chakra goed functioneert, is er verbeeldingskracht, intuïtie en analytisch vermogen. Als de chakra geblokkeerd is, kun je last krijgen van hoofdpijn of nachtmerries. Je voelt dingen niet goed aan en kunt situaties maar moeilijk inschatten. 

Kruinchakra
De zevende chakra bevindt zich boven op de kruin, de plek van de fontanel bij de geboorte. Hij regelt de verbinding met de kosmos, het gebied van het buiten- of bovenaardse.
Als deze chakra goed functioneert, voel je je vredig en in harmonie en je gedachten zijn helder. Te weinig energie in de kruinchakra geeft een gevoel van depressie, apathie of moeite hebben met iets nieuw aanleren / zelfstandig nadenken.

Geplande cursussen

OWC - Program Detail