OWC maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren. Meer info

OWC - Chakra jaartraining

Chakra jaartraining

Chakra jaartraining


8 ZONDAGEN (ANTWERPEN) 

Inzicht in het Chakrasysteem is inzicht in jezelf.

Chakra’s zijn energiecentra die samenvallen met zenuwknooppunten in je lichaam. Ze spelen een belangrijke rol in de energie van je lichaam. Open en goed doorstromende chakra’s zorgen ervoor dat je vitaal, energiek en evenwichtig bent.

Voor wie?
De jaartraining is voor jou als je op zoek bent naar (meer) levenskracht, zelfkennis, betere algehele gezondheid, innerlijke gemoedsrust, evenwicht en een verdiept gevoel van welbevinden.

Doel
Door het ontwikkelen van Chakra Bewustzijn leer je de signalen van je lichaam, energie en emoties herkennen. Bij disbalans, hoe je weer evenwicht brengt in dat Chakra gebied, waarna je de energie vrij kan voelen stromen.

Inhoud
De training is zowel lichaamsgericht als reflecterend en meditatief. Met voor de chakra's ontwikkelde oefeningen, voor vitaliseren en zuiveren van je energie en het opladen van de Chakra's. Daarnaast worden andere methodieken zoals ademwerk, dans, visualisaties en (actieve) meditaties ingezet gericht op de betreffende chakra.

Je krijgt na iedere les naslagwerk mee, om zo de opgedane ervaringen ruimte te geven tot integratie. Het gaat dan bijvoorbeeld om energetische oefeningen, het observeren van je energie (-patroon) / je gewoontes / je bodymind. Zo kom je door ervaringsgerichtheid tot groeiend inzicht en meer zelfkennis. Het bijhouden van een werkboek, zo je dat wil, geeft nog verdere verdieping aan de training.

Per lesdag wordt één chakra uitgelicht en kan je ervaren wat deze op dit moment voor je levenslust / levenspad inhoudt.
Iedere chakra heeft nl. zijn eigen energie, gerichtheid, doel en van daaruit zijn ontwikkelingstaken.
Ook heeft iedere chakra zijn eigen kleur & trilling ... EN ... de eigen schaduwkant, ook dit wordt belicht & verkend.

Onderstaand een kort overzicht van de functie van de chakra's:

Muladhara - Wortelchakra, Aarden.
De eerste chakra is gesitueerd ter hoogte van het stuitje en is de diepste verbinding van lichaam en aarde, de wortels van ons wezen. Het aarden in het lichaam, er mogen zijn, overlevingsdrang zijn de thema's. Als de basischakra niet sterk is, kan je ongelukkig zijn met lengte of vorm van je lichaam, of je leeft met angst en vertrouwd niemand, of je hebt het gevoel je leven niet in handen te hebben. Als de basischakra overactief is, barst je misschien bij de geringste aanleiding in woede uit.

Svadhisthana - Sacraalchakra, Beweging en Verbondenheid.
De tweede chakra bevindt zich ter hoogte van het schaambeen, staat voor levenslust en vitaliteit, genieten van lijfelijkheid en seksualiteit.
Een kleine energiestroom door de Sacraalchakra zorgt voor wantrouwen en dat je weinig vreugdevolle momenten in je leven hebt. Als hij hyperactief is, huil je misschien van frustratie, ben je voortdurend onrustig en op zoek naar prikkels en/of verdoving.

Manipura - Zonnevlecht chakra, Autonomie/eigen identiteit.
De zonnevlecht bevindt zich iets boven de navel, staat voor wilskracht en vermogen om keuzes te maken, zelfdiscipline. Inactiviteit van de Zonnevlecht leidt ertoe dat je je machteloos voelt als je onder druk staat, dat je overdreven of juist te weinig wilskracht hebt, of vaak een misselijk gevoel " in de buik " krijgt. Over-activiteit maakt je dominant en tot een " controlefreak ".

Anahata - Hartchakra, Openstellen voor liefde.
De Hartchakra is gesitueerd midden op het borstbeen, liefde voor jezelf en het leven, je open stellen voor wat het leven te bieden heeft, liefde ervaren is geven EN ontvangen.
Als je hart soms overslaat, kan dat wijzen op een zwakke Hartchakra, maar ook op een zwak fysiek hart. Bij een inactieve Hartchakra kan je sentimentaliteit, overdreven gehechtheid en afhankelijkheid ervaren, moeite hebben met vertrouwen en loslaten. Als je geven prettiger vindt dan ontvangen, als je altijd voor anderen wil zorgen/ altijd klaar staat om te helpen EN daarbij jezelf vergeet, is je Hartchakra misschien overactief.

Vishuddha - Keelchakra, Communicatie.
Het vijfde chakra, bevindt zich ter hoogte van de keel en stemt de emotie en ratio op elkaar af. Als het Keelchakra in evenwicht is, kun je goed duidelijk maken wat je denkt en voelt. Als het Keelchakra geblokkeerd is, heb je moeite jezelf te uiten en lichamelijk kun je last krijgen van en gespannen schouders en stijve nek.

Ajna - Voorhoofdschakra, Inzicht.
Dit chakra wordt ook wel het " derde oog " genoemd, de zetel van het bewustzijn. Als het zesde chakra goed functioneert, is er verbeeldingskracht, intuïtie en analytisch vermogen.
Is het chakra geblokkeerd is, kun je last krijgen van hoofdpijn of nachtmerries. Je voelt de dingen niet goed aan en kunt situaties maar moeilijk inschatten.

Sahasrara - Kruinchakra, Begrip.
Het zevende chakra staat voor spiritualiteit. Als dit chakra goed functioneert, voel je je vredig en in harmonie, je gedachten zijn helder. Zit je altijd " in je hoofd " ? Heb je slaapproblemen, dan zit er te veel energie in je Kruinchakra. Als je je depressief of apathisch voelt of moeite hebt met iets nieuws aanleren en zelfstandig nadenken, dan betekent dit dat er te weinig energie je Kruinchakra bereikt.

Kundalini, Integratie & doorstroming van de zeven chakra's
Kundalini is geconcentreerde oerkracht, de energie die de doorstroming van alle chakra's regelt. Als de Kundalini vrij kan stromen is zij voelbaar als een zachte pulserende stroom, het is de genezende kracht in jezelf, de basis voor healing en spiritualiteit.

OWC - Program Detail