OWC maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren. Meer info

OWC - Dans & Zang vierdaagse

Dans & Zang vierdaagse

Dans & Zang vierdaagse


19-23/8 (ORVAL) 

Elke vogel zingt zoals hij gebekt is, elke danser danst zoals hij danst.
Maar als we luisteren en samen zingen en dansen dan pas komt het onbeschrijfelijke. 

  • De basisoefeningen voor dans en zang kunnen zeer gelijklopend zijn: daarom deze cursus waarin beide evenwaardig aan bod komen.
  • We beginnen met ritmische oefeningen: loslaten van de controle. Overgave aan de stroom zoals die zich aandient. Ontdekken hoe we meer aarding kunnen vinden in zowel onze beweging als in de stem.
  • De volgende sessies ontdekken we hoe de stem beweging kan beïnvloeden en hoe beweging de stem beïnvloedt zowel bij ons zelf als bij de ander. Oefeningen op alle niveaus komen aan bod. Van verdiepte ontspanning tot intens luisteren en overgave. Meditatieve chakra-oefeningen, maar ook het helemaal loslaten en ontdekken dat je durven 'smijten' moeitelozer was dan je dacht.
  • Om te eindigen in het mysterie van de ontmoeting van dit alles.

Omwille van de intensiteit van het werk en de locatie mikt deze stage op mensen met een gezonde fysieke conditie (maar je moet geen atleet zijn om te kunnen deelnemen :-).

"Wat een heerlijke plek, prachtige omgeving en wat een stilte!
De workshop met Dina was deugddoend, helend, ontspannend en soms spannend en fijn."
Ellen B, Beerse

"Dina is een warme vrouw met het hart op de tong. Ze is gericht op het tot expressie brengen van ieders unieke zelf, meer bepaald via dans en zang. Ze stimuleert iedere deelnemer en brengt ook zichzelf in. Haar cursussen worden opgebouwd met oefeningen rond ontwikkelingsmotoriek, lichaamsgewaarzijn, emoties voelen in het lichaam om het contact met het lichaam te verruimen en spelelementen om het creatieve in eenieder te stimuleren. Na zo'n verruimmomenten worden momenten voorzien om het geleerde op onze eigen unieke manier te integreren. Daarnaast worden ook performance momenten voorzien om dat wat we via de oefeningen hebben ervaren tot unieke expressie te brengen in de dans en zang. Er zijn momenten dat we individueel dansen en momenten dat we in verbinding dansen. Er zijn momenten van solo zingen en samenzang. Ervaren hoe je via de klankkleur van de ander juist sterker tot individuele expressie komt. Er zijn ook momenten dat we naar de ander kijken of luisteren. Er zijn ook momenten van dans en zang samen om te kunnen ervaren hoe de 2 samen ons nog creatiever uit de hoek kunnen laten komen.
Het is deugddoend om te voelen hoe je geleidelijk steeds vrijer en vrijer tot unieke expressie komt en het is ontroerend om ook de anderen te zien evolueren en op sommige momenten echt te zien of horen schitteren in het tot uitdrukking brengen van hun unieke zelf. Hierdoor ontstaat er ook een groepsgevoel en verbondenheid. In de mate van het mogelijke krijgt ook de mooie natuur van Orval een plek in de cursus.
Het centrum te Orval voorziet ook in heerlijke maaltijden zodat er ook in de vrije momenten gemeenschappelijke genietmomenten zijn."
Anita D.L., Oostende

Geplande cursussen

OWC - Program Detail