OWC maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren. Meer info

OWC - De kracht van aandacht - qigong &mindfulness

De kracht van aandacht - qigong &mindfulness

De kracht van aandacht - qigong &mindfulness


Heb je interesse in:

  • je lichaam soepel houden of weer maken, 
  • je weerstand verbeteren, 
  • aandacht, concentratie en kalmte trainen, 
  • energiezuinig bewegen, 
  • meer stabiliteit en levensenergie cultiveren, 
  • rug- en gewrichtsklachten op een zachte manier benaderen, 
  • meer levensvreugde ervaren, 
  • de plasticiteit van jouw unieke brein leren gebruiken om helende kwaliteiten te intalleren, 

dan is deze reeks wellicht iets voor jou. 

Dao Chi Qigong is een training voor lichaam en geest. De praktijk is, naast acupunctuur en kruidengeneeskunde, de derde pijler van de Chinese gezondheidszorg. In reeks zullen we de helft van de les (30 minuten) hieraan besteden. We oefenen op een speelse, gezondheidsbevorderende manier. Het gros van de oefeningen zijn bruikbaar in het leven van alledag. 

Als lesgever zag ik in het verleden bij het beoefenen van deze vorm van qigong positieve effecten bij bijvoorbeeld artrose, reuma, cvs, fibromyalgie, lagerugklachten, gespannen zijn, slecht slapen, de ziekte van Parkinson etc. Ook als je geen enkele klacht hebt en graag deelneemt ben je zeer welkom. In wezen is qigong van oudsher ontwikkeld als manier om jezelf gezond te houden, behoort het tot de preventieve Chinese gezondheidszorg. 

Naast qigong zullen we in het tweede deel van de les, gedurende 20 minuten mindfulnessmeditatie beoefenen in al zijn vormen. Je kunt het zien als een uitgebreide kennismaking of een verdieping van de voor jou gekende oefeningen. Wellicht ontdek je er nieuwe, zoals ik dat als doorwinterd mindfulnesstrainer nog met regelmaat doe. Alle oefeningen helpen mij in deze absurd snelle wereld keuzes te maken, de geest te trainen op een speelse, no-nonsens manier en daar van moment tot moment de vruchten van te plukken. Ik ervaar deze meditaties als zeer helpend en verrijkend en merk dat ik er niet genoeg van kan krijgen. Misschien is het de (her)ontdekking waard. Sowieso leveren ze een bijdrage aan je gezondheid, net als qigong. 

De laatste tien minuten van elke les zullen we gebruiken om uit te wisselen en vragen te stellen.  

De lessenreeks is toegankelijk voor mensen met enige ervaring met qigong of taichi.

Lesgever: 

Patrick Sevenans (1963) kreeg zijn qigongopleiding van onder andere Carsten Dohnke (Hamburg) en Grootmeester Theo De Gelaen (Lommel). Hij studeerde de voorbije jaren aan de qigongacademie in Lommel en Antwerpen, waar hij de graad van leraar behaalde. Het is met veel goesting en passie dat hij wat hij zelf dagelijks als bijzonder heilzaam ervaart, doorgeeft aan wie ermee wil experimenteren of het wil gebruiken om eenvoudigweg wekelijks samen heilzaam te bewegen. Naast qigongleraar is Patrick sinds 2009 actief als mindfulnesstrainer bij Mindful Me. Hij genoot zijn opleiding tot trainer o.a. onder de vorm van een postgraduaat aan de Arteveldehogeschool Gent en door het volgen van vele retraites en opleidingsmomenten bij hele reeks leraren in binnen- en buitenland. In deze reeks combineert hij de beide praktijken, zoekend naar raakvlakken, naar implementatie ervan in het leven van alledag. 

Geplande cursussen

OWC - Program Detail