OWC maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren. Meer info

OWC - De stem van je hart

De stem van je hart

De stem van je hart


7-11/7 ORVAL)

Zomer 4-daagse om te genieten en stil te staan je levensloop en essentie. Op zoek naar jouw unieke levenskracht, die richting kan geven aan je bestaan. Niet naar een geforceerd doel of project, maar naar jouw natuurlijke en oorspronkelijke energie en levensstroom.

“Wanneer er later vele wegen voor je open liggen en je niet weet welke je moet nemen, 
sla er dan niet op goed geluk één in, maar ga zitten en wacht. 
Haal vol vertrouwen net zo diep adem als je adem hebt gehaald
op de dag dat je ter wereld kwam, zonder je door iets te laten afleiden
Wacht en blijf wachten. Beweeg je niet; wees stil en luister naar je hart.
Wanneer dat dan tot je spreekt, sta op en volg zijn stem.”
(Susanna Tamaro) 

De begeleiding is in handen van Sammy Vienne (coach, trainer en levensloopbegeleider) en Ida Jonniaux (lichaamsgericht psychotherapeut). Voor inhoudelijke vragen kan je hen contacteren: Sammy Vienne (09/219 92 32), Ida Jonniaux (0496/38 89 57).

Zegt het je iets om de stem van je hart te laten spreken?
Zegt het je iets om de wijsheid van je eigen levensloop te ontdekken?
Zegt het je iets om terug contact te maken met je essentie?
Zegt het je iets om stil te worden, te luisteren naar je adem en je hart?
Zegt het je iets om je te tonen zoals je bent en je verbonden te voelen?
Dan is deze workshop iets voor jou !

Levensloop en essentie
Tijdens deze 4-daagse ga je op zoek naar jouw unieke levenskracht, die richting kan geven aan je bestaan. Niet naar een geforceerd doel of project, maar naar jouw natuurlijke en oorspronkelijke energie en levensstroom. We gaan op zoek naar de wijsheid van jouw levensloop en naar de diepte van jouw essentie.

Deze workshop biedt een unieke combinatie van biografisch werk, lichaamswerk en meditatie. Via biografische oefeningen kom je in contact met de innerlijke en uiterlijke levenslijn, met levensfasen en overgangen, met talenten en obstakels en met jouw levensmissie. Tegelijk helpt lichaamswerk en meditatie om jouw sensitiviteit en bewustzijn te verhogen zodat je open komt te staan voor je levenskracht en voor de stem van je hart. We werken met verschillende werkvormen: individuele opdrachten, contact- en voeloefeningen, deelrondes, inquiry, meditatie, vrije dans, adem en stem, creatieve werkvormen, visualisaties, …. Naast het proces in de groep, is er ook aandacht voor jouw individueel proces. Je levenservaringen en levensvragen zijn het materiaal waar we mee werken.

De workshop is opgebouwd rond de volgende stappen:
Waar sta ik nu in mijn leven? Welke vragen leven in mij? Kan ik vertrouwen in het nu?
Hoe ben ik hier gekomen ? Wat heb ik onderweg al geoogst? Welke kwaliteiten heb ik ontwikkeld? Kan ik mezelf daarin bestaansrecht geven?
Wat inspireert me? Wat drijft me? Wat geeft me ademruimte? Wat doet mijn hart jubelen? Durf ik mijn ‘ja’ en mijn ‘neen’ leven? Wat brengt mij in mijn flow ?
Kan ik contact maken met mijn ‘dieper weten’? Wat is mijn bijdrage aan deze wereld ? Wat is mijn missie? Als het stil wordt in mij, wat weet ik dan over mijn essentie ?
Welke stappen wil ik nu zetten? Wat heb ik nodig? Kan ik mijn innerlijke stevigheid voelen?

In de namiddag is er tijd voor ontspanning. Je verblijft in een prachtige omgeving en wordt verwend met lekkere vegetarische maaltijden. Dus ook vakantie en genieten ! 

"De enige reis die de moeite waard is, voert naar jezelf,
op zoek naar de stem van je hart."
(Susanna Tamaro)

Enkele getuigenissen van deelnemers:

“Deze week heeft mij terug hoop en geloof gegeven. Ja, het bestaat, ik kan een andere vorm van leven leven en ik kan kiezen voor andere waarden. “ (Francois)

“Ik heb veel gehad aan de contactoefeningen … ik heb me dichter en meer verbonden gevoeld met anderen.” (Diane)

“Het klinkt misschien gek, maar in plaats van denken en controleren, sta ik nu in voelen en loslaten … Sinds de terugkeer van de zomerweek kwam mijn hele leven als kleine puzzelstukjes voorbij mijn geest en viel minuut na minuut op zijn plaats. Mijn levensdoel is nu helder en concreet.” (Ann)

“Ik vond jullie manier van aanwezig zijn heel bijzonder; heel respectvol, warm, met aandacht en rust en wijsheid, met veel ruimte, maar toch nabij, heel aanwezig in zware én leuke dingen …” (Ann)

Het was een intense en verbonden tijd met voor mij veel nieuwe ontdekkingen.” (Antje)

“Een schitterend programma dat mij bevestigde en aanmoedigde, waar ik verbondenheid ervoer met mooie zoekende mensen en zeer deskundige begeleiders en dat een en ander in een stroomversnelling in me bracht. Ikzelf kreeg meest inzicht via het labyrint (als een bliksem door me).” (Ria)

Geplande cursussen

OWC - Program Detail