OWC maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren. Meer info

OWC - DIEPE WEEFSELMASSAGE: Muscle-Specific Deep Tissue Techniques for the lumbar and sacral ligaments

DIEPE WEEFSELMASSAGE: Muscle-Specific Deep Tissue Techniques for the lumbar and sacral ligaments

DIEPE WEEFSELMASSAGE: Muscle-Specific Deep Tissue Techniques for the lumbar and sacral ligaments


1 DAG (ANTWERPEN), in het Engels  

Spierspecifieke diepe weefseltechnieken voor de lumbale en sacrale ligamenten. Bij rugpijn is behandeling van de ligamenten van de onderrug en het sacrum cruciaal. Dit wordt vaak over het hoofd gezien door manuele therapeuten. Deze intensieve cursus voor massagebeoefenaars gaat daarover.

In deze les focussen we op het beoordelen en vakkundig behandelen van de ligamenten van de onderrug en het sacrum. Het US Bureau of Labor Statistics schat dat jaarlijks meer dan een miljoen Amerikaanse werknemers last hebben van rugletsels en dat die letsels zo'n 20% van alle werk-gerelateerde blessures vormen. Rugpijn is voor veel mensen uitputtend en zelfs wanneer het gewoon iets vervelends is kan het een serieuze invloed hebben op hun fundamentele levenskwaliteit.

Massage kan een nuttig instrument zijn in het herstel- en rehabilitatieproces maar jammer genoeg komt het ook vrij vaak voor dat mensen een massage krijgen die maar een minimale impact heeft op de bron van hun pijn en ongemak. Eén van de elementen die dikwijls missen wanneer men met rugletsels werkt is een beter begrip van het gebied van de onderrug en het sacrum, meer bepaald van bindweefselstructuren zoals de verschillende ondersteunende ligamenten. Daarmee samenhangend ontbreekt dan ook het vermogen om die ligamenten specifiek te palperen. Deze ligamenten zijn minstens zo belangrijk als de spieren, beenderen en fascia maar worden vaak over het oog gezien door massagebeoefenaars, chiropractors en kinesisten.

In deze workshop zul je enkele van de vaakst geblesseerde ligamenten in de onderrug en het bekken leren palperen en behandelen, waaronder de ilio-lumbale, intertransversale, sacro-iliacale, sacro-tuberale, supra-spinale en interspinale ligamenten en een aantal belangrijke posturale spieren.

Omdat dit een heel intensieve, technische, diepgaande workshop is, raden we hem vooral aan aan mensen die reeds massage beoefenen en/of basiskennis van anatomie hebben.

"I found this class extremely informative; it's something my own body needed, and I hadn't been able to pinpoint it." -Sabrina Barrera

"This class was taught by experienced instructors who had really thought through the progression of the class--the content made sense and flowed well, lending itself to really retaining the knowledge." -Meredith Condon

"I like having more knowledge and techniques to assist people in pain. My sacrum feels looser and my gait is better." -Roxanne Robertson

OWC - Program Detail