OWC maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren. Meer info

OWC - DIEPE WEEFSELMASSAGE: Muscle-Specific Deep Tissue Techniques for the torso

DIEPE WEEFSELMASSAGE: Muscle-Specific Deep Tissue Techniques for the torso

DIEPE WEEFSELMASSAGE: Muscle-Specific Deep Tissue Techniques for the torso


1 DAG (ANTWERPEN), in het Engels 

Spierspecifieke diepe weefseltechnieken voor rug & romp. Krachtige, efficiënte technieken die een nieuw gevoel van vrijheid en comfort geven. Een intensieve cursus voor massagebeoefenaars. 

De spierstructuren van de romp (iliopsoas, diafragma, QL en paraspinale spieren) ondersteunen de kern – ze zijn essentieel voor het behoud van balans, rechtheid, mobiliteit en een gemakkelijke ademhaling en om te kunnen functioneren zonder lage rugpijn.

In de voormiddag leren we specifieke, krachtige en efficiënte diepe weefseltechnieken om de iliopsoas, het diafragma, de QL (vierzijdige lendenspier), de multifidus (lage rugspieren) en de lumbodorsale fascia los te maken. Het zijn ongecompliceerde spier-specifieke technieken die meteen in de praktijk toegepast kunnen worden, vaak met diepgaande resultaten. Je krijgt een beknopt, verhelderend anatomisch overzicht van deze structuren met het oog op de continuïteit van de fascia en hun onderlinge functionele relaties. We focussen ook op een correcte plaatsing en een correct gebruik van vingers, knokkels en elbogen voor een optimaal resultaat.

In de namiddag komen een aantal spier-specifieke diepe weefseltechnieken voor de paraspinale spieren (erector spinae en transversospinalis) die verschillend zijn van maar aanvullend op wat je in je massageopleiding of elders geleerd hebt. De nadruk ligt op het losmaken van de erector spinae groep, de transversospinalis groep, de lumbodorsale fascia en de quadratus lumborum. Deze spier-specifieke technieken zullen de precisie en effectiviteit van je rugmassage verbeteren en kunnen gemakkelijk geïntegreerd worden in jouw eigen stijl van lichaamswerk. Ook in dit deel van de les is lichaamsmechanica een aandachtspunt, net zoals een correct gebruik van ellebogen, vingers en knokkels om slijtage aan de gewrichten te voorkomen. Studenten die aan deze cursus deelnamen zeiden dat ze de technieken meteen in hun eigen praktijk konden toepassen en dat hun cliënten erg blij waren met de resultaten; ze kregen opnieuw een gevoel van vrijheid en comfort in hun rug.

"Dit is een van de meest praktische cursussen die ik ooit gedaan heb. Brian gaf nuttige informatie en leerde ons vervolgens om die praktisch toe te passen. Hij begeleidde ons in het kunnen vinden van elke spier – iets wat ik altijd al van andere lesgevers gehoopt had. Na de training had ik meer vaardigheden en kennis die ik meteen kon gebruiken bij mijn cliënten." - Evelyn Bass

Deze cursus wordt in het Engels gegeven.
Omdat dit een heel intensieve, technische, diepgaande workshop is, raden we hem vooral aan aan mensen die reeds massage beoefenen en/of basiskennis van anatomie hebben.

OWC - Program Detail