OWC maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren. Meer info

OWC - Ekindo empowerment - jaartraining

Ekindo empowerment - jaartraining

Ekindo empowerment - jaartraining


12 ZATERDAGEN (ANTWERPEN)  

Qi Gong Grounding - Pranayama (ademtraining) - Actieve meditaties. 

Ekindo Empowerment is een energetische lichaamstraining die krachtige methodieken aanreikt om op te laden, je eigen energie te leren versterken en beheren, en diepe fysieke en mentale rust te ervaren. De training combineert acupressuurtechnieken (Do-In/Shiatsu Healing) met Qi Gong grounding, Meridiaanyoga, Haratraining, Energetische Meditatie en Ademtraining.

Ze stimuleert de werking van de organen en de totale energetische doorstroming, verdiept en versterkt de ademhaling en helpt je lichaam extra energie op te nemen, te bundelen/bewaren (centreren). Op fysiek en mentaal vlak bevordert Ekindo Empowerment lichaamsconditie, soepelheid/lenigheid, concentratievermogen, helderheid, en bevordert ze het proces van aarden, centreren, van steeds meer baas worden over eigen energie (energiebeheer). Tenslotte nodigt de training uit om moeiteloos diepe rust, stilte te ervaren en vertrouwd te raken met de creatieve kracht, vitaliteit die hierdoor weer vrijkomt.

Deze jaartraining is vooral een ervaringsweg, om meer en meer contact te krijgen met wat je lichaam je te vertellen heeft, voelen laat. Om eigen energie te leren versterken en beheren, om op te laden en diepe rust te ervaren. Kracht van de jaartraining is de regelmaat van trainen in een vaste groep deelnemers en de oefeningen die je mee krijgt om thuis te doen. Hierdoor zul je al snel lol krijgen in het beheren van, en spelen met je eigen energie, waardoor situaties die je vroeger als problematisch zou bestempelen nu eerder "speelterrein" worden. Om sterker èn meer open te worden, om hoofd en hart meer verbonden te weten en beter balans te kunnen houden tussen actie en rust. De jaartraining is open voor iedereen, met of zonder ervaring.

Vaste Trainingsonderdelen: haratraining (lichaamscentrum versterken), rug- en houdingcorrectie/-versterking, conditieversterking, buik-/bekkenbodemtraining, Do-In zelfmassage en Shiatsu Healing, actieve en stille meditatietechnieken.

Qigong grounding
Series eenvoudige, langzame bewegingen, gericht op het bewust worden van je lichaams-energiestromen, het versterken en openen van het lichaam ter bevordering van de Qi- (energie-) circulatie en het trainen van mentale concentratie om de Qi te stimuleren en beheren.
Doel: aarding, ontwikkeling natuurlijke houding en ademhaling, coördinatie beweging en ademhaling, stimulering vrije Qi-circulatie, versterken natuurlijke veerkracht, bewustwording yin/yang wisselwerking, leren uitreiken èn in je centrum blijven.

Pranayama, ademtraining
De Pranayama oefeningen in deze jaartraining zijn gericht op het leren optimaliseren van het gebruik van je ademhaling. Ze geven inzicht in de relatie tussen adem, lichaam en geest en hebben een zuiverende, energievrijmakende en ruimtegevende werking, met als effect een grotere rust, stabiliteit en vitaliteit.
Doel: verbetering van je grondpatroon van ademen, toename van vitaliteit, een groeiend adembewustzijn en het daardoor vanzelf ontstaan van gezondere leefgewoonten en een gezondere energetische leefsituatie.

Voorwaarde voor deelname aan de jaartraining: minimum 1 Ekindo Empowerment dagworkshop gevolgd hebben.

TIP: Als je deelneemt aan de Ekindo Empowerment jaartraining 2019-2020, krijg je 10% korting wanneer je daarnaast ook inschrijft voor de jaartraining of vervolgtraining 2019-2020 van The Work.

Geplande cursussen

OWC - Program Detail