OWC maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren. Meer info

OWC - Feest van licht

Feest van licht

Feest van licht


Kerstfeest. Verstilling en vertraging. We laten het oude los en bereiden ons voor om het nieuwe te ontvangen.

Op de prachtige hoeve Bois-le-Comte nemen we de tijd om naar binnen te keren, af te stemmen, te verstillen en te vertragen om ons voor te bereiden op het moment in het jaar waarin de nachten het langst zijn en de dagen het kortst: het moment waarop het licht geboren wordt in de duisternis.

Samen met anderen dalen we af in onszelf om te kijken wat er nog rest van het oude dat we los mogen laten, en om ons voor te bereiden om het nieuwe te ontvangen.  Het programma ontstaat vanuit innerlijke afstemming. We zullen hoogstwaarschijnlijk een bezoek brengen aan de oude abdij van Orval en aan de mystieke basiliek van Avioth. Tevens zal er tijd zijn om alleen te zijn. Het programma is voor alle leeftijden. Begeleiding is in handen van Ton van der Kroon. Wees welkom. :-)

 "Dit is de tijd om je ware bestemming op te nemen en om in je volle licht te gaan staan. Om alle duisternis en angsten die er nog in je zijn onder ogen te zien, te accepteren en te omarmen, en volledig te verantwoordelijkheid te nemen: voor alle aspecten van je leven. Daarin openbaart zich als het ware de Christus energie, de opgestane mens die door de dood heen gaat en opnieuw geboren wordt, als man of als vrouw. Het gaat er alleen om om in het volle licht te gaan staan en jouw licht te laten schijnen op je omgeving, op je familie, op je geliefden, je collega's. Laat je gebruiken door die grotere goddelijke kracht die door je heen wil stromen. Open je als instrument. Maak jezelf beschikbaar. Zeg hardop 'Ik ben bereid. Ik ben bereid om te dienen, bereid om vol in het licht te gaan staan en mijn plek in te nemen.' Dat is wat er van je gevraagd wordt op dit moment, in deze tijd in de geschiedenis waarin door de grotere duisternis je wordt uitgedaagd je licht te laten schijnen. Beide werken samen: zonder duister is er geen licht, zonder licht geen duisternis. Er rest alleen dankbaarheid."

Ton van der Kroon reisde de afgelopen jaren naar Israel, de Sinai en Egypte en verdiepte zich daar in de inwijdingsmysterieën van de Essenen, Isis en Osiris, de liefdesgodin Hathor en de kennis van de "innerlijke Christus". Hij geeft al vijftien jaar workshops, o.a. voor mannen. Hij schreef "de Terugkeer van de koning; het boek voor mannen over liefde, lust en leiderschap" en "de Mystieke roos; relaties en sexualiteit als een weg naar God". Zijn workshops kenmerken zich door eenvoud, eigen verantwoordelijkheid, plezier en de nooit eindigende zoektocht naar waarheid en liefde.

Geplande cursussen

OWC - Program Detail