OWC maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren. Meer info

OWC - Gezonde darmen

Gezonde darmen

Gezonde darmen


1 DAG (ANTWERPEN) 

Leer hoe je je darmen sterk en gezond kan maken en hoe je daardoor tegelijk de gezondheid van je spijsvertering, hersenen, immuunsysteem en emotioneel leven kan ondersteunen.

Want dat hangt allemaal samen. Als je darmen goed functioneren, gaat het ook goed met je hersenen, je immuunsysteem, je intuïtie en je emotionele leven.
Heel veel aspecten van je gezondheid en welzijn hangen af van de gezondheid van je darmen. De wetenschap heeft intussen ontdekt dat in je darmen een tweede brein zit, het enterisch zenuwstelsel, dat zich in de weefsels van je maag, dunne en dikke darm bevindt. Het is een unieke vorm van intelligentie die de functie van je hersenen ondersteunt, de basis is van je intuïtie (het zogenaamde 'buikgevoel') en je een hele reeks neurochemicaliën geeft – o.a. natuurlijke opioiden, die er mee voor zorgen dat je je gelukkig, optimistisch en goed voelt. Er bevinden zich meer neurotransmitters in je darmen dan in je hersenen, wat betekent dat je optimisme, je stemming en je emotionele stabiliteit voor een heel groot deel afhangen van de gezondheid van je darmen. En ook de gezondheid en het functioneren van je hersenen hangen voor een groot deel af van je darmen. Bovendien bevindt 80% van je immuunsysteem zich in je darmen, dus ook de sterkte van je afweersysteem hangt af van de sterkte van je darmen. Verder huizen in je darmen ook je darmflora, de enorme massa microben en vriendelijke bacteriën die bepalend zijn voor de gezondheid van je spijsvertering, de balans van de pH-waarde van je bloed en van je hormonen en vele andere essentiële functies. Gezonde darmen beschermen je ook tegen heel veel van de auto-immuunziektes die vandaag de dag epidemische proporties aannemen.

In deze workshop zul je leren hoe je je darmen sterk en gezond kan maken, hoe je kan zorgen dat je darmflora optimaal zijn en hoe je daardoor de gezondheid van je spijsvertering, je hersenen, je immuunsysteem en je emotioneel leven kan ondersteunen.

Cursus in het Engels met vertaling naar het Nederlands.

Geplande cursussen

OWC - Program Detail