OWC maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren. Meer info

OWC - Heart Source in Motion - online dans

Heart Source in Motion - online dans

Heart Source in Motion - online dans


Dans en mindful bewegen is goed voor je lichaam, gezondheid en gemoedstoestand. Samen zijn in verbinding is dat ook, juist in deze ongekende tijden. 

Het maakt niet uit of je dit doet op een dansvloer of op dit moment online thuis in je woonkamer, keuken of tuin. Of je nu gezond bent, ‘kwetsbaar’, ziek, je slecht of goed voelt, ervaren bent of voor het eerst komt dansen. Je bent welkom om mee te dansen en de ups en downs van het leven door je heen te laten stromen. 
Via het internet zijn we verbonden met elkaar en kunnen we elkaar zien, horen en samen dansen. De ervaringen van dansers zijn verrassend goed. Voel je een drempel? Het is de moeite waard het  uit te proberen. 

In deze nog steeds voortdurende ongekende tijden lijkt er meer behoefte aan het ont-laden wat ons niet langer dient en op te laden met wat ons voedt, verbindt en vreugde schenkt. Een behoefte om naar binnen keren, naar datgene luisteren wat ons innerlijk raakt en roert. Momenten te creëren om ons te herbronnen, hervoeden, heroriënteren en te herverbinden in deze veranderlijke wereld. 

De bewegingsprincipes van OpenFloor bieden diepgaande ondersteuning, concrete handvaten en veelzijdige inspiratie hoe te bewegen wat ons beweegt, hoe te verbinden met onze wezenlijke bron en hoe ons waarachtig te verhouden met de wereld om ons heen. Zowel op de dansvloer als in het leven. 
Deze bewegingshulpbronen ofwel ‘Core Movement Resources’ zijn: gronding, centering, activering & tot rust komen, loslaten, uitdijen & samentrekken,  ergens naartoe & vanaf bewegen, oplossen, ruimtelijk gewaarzijn, pauzeren en gerichtheid.

Iedere online les zullen we ons laten begeleiden en inspireren door 
* één specifieke universele bewegingshulpbronnen van Open Floor 
* de kracht en wijsheid van de dynamische dansmeditatie
* een bijbehorende toepasselijke mudra's ofwel symbolische houding van de handen, als ingang tot de grotere bron van ons bestaan 
* de bedding van het samenzijn in een vaste kerngroep 

Hierdoor ontstaat er een veilige creatieve omgeving om deze online dansreis aan te gaan met compassie en nieuwsgierigheid. Om je te openen voor de hulp- en voedingsbronnen diep in en ver buiten jou. Met ruimte voor alle facetten en kleuringen van je wezen en leven.

Geplande cursussen

OWC - Program Detail