This website is using cookies in order to improve your user experience.

In balans met voeding: reis door je organen

In balans met voeding: reis door je organen


5 VOORMIDDAGEN (ANTWERPEN) 

Koken voor je gezondheid. Je organen optimaal ondersteunen met de vijf transformaties als kapstok. 
De vijf transformaties zijn de basis van de Traditionele Chinese Geneeskunde. Ze kunnen ons helpen om met een beetje aandacht heel wat invloed uit te oefenen op onze gezondheid. Ze geven heel helder aan hoe alles in ons lichaam verbonden is en hoe onze organen in duo's samenwerken.
 Zo werken het hart en de dunne darm samen, de lever en de galblaas, de maag met de milt/pancreas, de dikke darm met de longen en de nieren met de blaas.
 Dit betekent dan ook dat als er één orgaan uitgeput is of minder goed functioneert, dit effect heeft op het ermee verbonden orgaan.
 Daarnaast heeft het ene orgaanduo ook invloed op het andere.

Iedere les bekijken we één orgaanduo en de voeding en kruiden die kunnen gebruikt worden om dat orgaanduo te ondersteunen. We bekijken per orgaanduo wat de meest ondersteunende gerechten, kookstijlen, ingrediëntencombinaties en kruiden zijn.

Deze reeks is voor iedereen die meer wil weten over voeding in relatie tot de organen. Ze biedt ook degelijke, praktische achtergrondinformatie voor iedereen die met mensen en gezondheid werkt. Kom kijken, proeven en genieten!

Elke les kan apart gevolgd worden.