OWC maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren. Meer info

OWC - Innerlijke Kind - jaartraining

Innerlijke Kind - jaartraining

Innerlijke Kind - jaartraining


10 ZONDAGEN (ANTWERPEN)

Training voor mensen die al minimum een innerlijke kind weekend gevolgd hebben*.

We werken met een vaste groep, waarin o.a. ademen, creativiteit, seksualiteit, karakterstructuur, energiewerk, drama en lichaamswerk aan de orde komen. Dit alles gericht op het Innerlijke Kind, waarbij het oudere kind ook aan bod komt (we denken hierbij o.a. aan de problematiek rondom de seksualiteit).

Het doel van deze jaartraining is, om dieper in jezelf in contact te komen met je Innerlijke Kind en je meer bewust te worden van welk deel wanneer actief is in het dagelijkse leven (je Innerlijke Kind, je Volwassene of je Kritische Ouder), en hoe hiermee om te gaan. Dit alles op praktische basis. Waar word je geleid door je innerlijke behoeftes, waar word je geleid door je angsten en op welke manier loop je hiervoor weg. Wat is jouw patroon en hoe kan je hiervan los komen. Dit alles in de vorm van 10 lessen, die stuk voor stuk bouwstenen kunnen vormen van een steviger fundament onder jouw persoonlijkheid.

Een tipje van de sluier: we stellen het volgende voor:

Ademen. Ademen is een cruciaal iets in ons leven. Zonder ademhaling kunnen wij niet leven. Echter door allerlei oorzaken hebben wij onze eigen ademhaling een beetje afgesloten. Denk maar eens aan het moment dat je schrikt: je zet je borstkas dan eventjes vast. Veel mensen lopen continu in deze schrikfase rond en ademen dientengevolge oppervlakkig. Door middel van technieken uit de rebirthing en door middel van de meditatie van Jeru Kabbal, zullen we deze dag gaan werken aan deze ademhaling. Emoties kunnen hierbij naar boven komen, immers je gaat andere delen van je lichaam gebruiken, die normaliter vast zaten. Uiteraard zullen Griet en ik hierbij weer liefdevol aanwezig zijn, om jullie op te vangen.

Karakterstructuur. Ons lichaam slaat veel emoties op. Veel van die emoties zitten in spanningsvelden die we ons gehele leven met ons mee dragen. Alexander Löwen heeft dit in kaart gebracht en is gekomen met zijn karakterstructuren. Hij concludeerde dat een trauma op een bepaalde leeftijd specifieke lichamelijke houdingen kan geven ( pantseringen), die wij ons gehele leven met ons mee dragen. Deze pantseringen zijn echter onbewust. Door bewust te zijn waar deze pantseringen zitten en hier gerichte oefeningen op te doen, kunnen wij veel verlies van energie tegen gaan. Op deze dag zullen we dan ook bij elkaar de diverse karakterstructuren leren herkennen en zullen we oefeningen gaan doen, passend bij de structuren die we tegen komen.

Creativiteit. Ons lichaam heeft verschillende lagen. Naast het fysieke hebben we o.a. ook te maken met het psychische en spirituele lichaam. Op deze dag gaan we naar onze aura kijken en naar die van de andere. We zullen er ons bewust van worden, dat we meer informatie over een ander binnen halen, dan waar we oppervlakkig gezien ons bewust van zijn. De bevindingen zullen we op creatieve wijze weergeven, waardoor we meer inzicht in onszelf door middel van de andere kunnen krijgen. Het thema spiegelen, komt hier dan ook duidelijk naar voren. En juist door het creatief werken zullen de kindstukken meer geactiveerd worden, daar ons Innerlijke Kind net als onze creativiteit in onze rechter hersenhelft huist.

Lichaamswerk. In de voorgaande drie zondagen hebben we meer geleerd over onszelf en hoe wij functioneren en hoe onze verdediging eruit ziet. Op deze zondag gaan we dat samenvoegen. We gaan ons lichaam activeren door middel van actieve meditaties en massage. We leren te focussen, te vragen en te ontvangen. We gaan dieper in op het thema 'Geven is ontvangen'. Hiermee leren we dat onze behoefte eigenlijk een ego-stuk is, en dat ons van elkaar doet scheiden, eerder dan een eenheid van maken.

Seksualiteit. Een beladen onderwerp. Veel mensen schamen zich voor hun eigen lichaam, en dat terwijl het in feite het vervoermiddel van onze geest is. Op deze dag gaan we kijken welke energie er het meest actief is in ons lichaam, de mannelijke of de vrouwelijke. We gaan het hebben over schaamte en grenzen. We gaan het hebben over onze verhouding t.a.v. degenen die ons die seksualiteit moesten bijbrengen, onze vader en moeder. En voor degenen die nu al gerust gesteld willen worden: nee we gaan niet uit de kleren.

We hopen velen van jullie te mogen begroeten op deze weg!

*Bij twijfel (b.v. Innerlijke Kind gevolgd bij een andere organisatie) graag overleg met ons. 

Geplande cursussen

OWC - Program Detail