OWC maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren. Meer info

OWC - Inspiratiedag 11/11/2018: leven en loslaten

Inspiratiedag 11/11/2018: leven en loslaten

Inspiratiedag 11/11/2018: leven en loslaten


Deze inspiratiedag is een unieke kans om via heel diverse invalshoeken te onderzoeken hoe je voller en rijker kan leven door je leger en lichter te maken, door los te laten wat jou niet langer dient. Kies uit onderstaande workshops en laat je inspireren. (Je kiest 3 workshops voor € 40)

PROGRAMMA

 10-12u  13-15u

 15u30-17u30

 the missing link: je adem
 Sara Busselen
los willen laten is verzet tegen de realiteit
Jivan Rethmeier
 the missing link: je adem
 Sara Busselen  
 loslaten, een werkwoord?
Jivan Rethmeier
  voetreflex massage
 Martine Smet
voetreflex massage
 Martine Smet
 levensritmes: omgaan met verandering
Yasho Van Melkebeke
leven in relatie met de dood
Yasho Van Melkebeke 
loslaten in schilderen
Rita Bellens
voedingspatronen loslaten in vreugde
Ingrid Debert
loslaten in schilderen
Rita Bellens
loslaten in vrede
Haro Wijnsouw 

 

Als je de dag gezellig wil afsluiten, kan je 's avonds aanschuiven voor een lekker driegangenmenu gekookt door de studenten groepskoken. Zoals je steeds kan verwachten bij OWC is de maaltijd seizoensgebonden, volwaardig en plantaardig. (Vooraf inschrijven.)

BESCHRIJVING VAN DE CURSUSSESSIES

The missing link: Jouw adem! (Sara Busselen)
Omdat je weet dat het belangrijk is om los te laten, doe jij mee aan deze dag. Je wil er meer over weten en je bent op zoek naar HOE je dat doet want je verlangt naar een harmonieus leven. Harmonie met jezelf, anderen en het leven. Je bent op zoek naar de Missing Link! Dat is jouw adem!
In deze workshop leer je HOE je loslaat op een eenvoudige manier.
- Je leert zien en herkennen aan hoe iemand ademt of hij vasthoudt of loslaat
- Je leert zelf los te laten via je adem.
- Je ervaart de ruimte die vrijkomt in jouw ademhaling als je loslaat
- Je zal weten wat dat voor je betekent in jouw leven!
Breng een schriftje mee om in te noteren en schrijfgerief zodat je de boodschappen en aanwijzingen die je krijgt, kan noteren. Dat is waar jij mee aan de slag kan om in harmonie met jezelf, de anderen en het leven zelf te leven.

Loslaten, een werkwoord? (Jivan Rethmeier)
Deze korte Ekindo Empowerment workshop heeft “loslaten” als thema. Loslaten wordt vaak gebruikt als “werkwoord”, als iets dat we meer zouden moeten “doen”. Maar hoe doe je dat? En kan dat eigenlijk wel? In deze workshop verkennen we met licht energetisch lichaamswerk en meditatie hoe door aandachtige en nauwkeurige observatie van wat zich voordoet in het lichaam, moeiteloos spanning losgelaten wordt en levendigheid ervaren wordt.   

Levensritmes ... omgaan met verandering & leren loslaten (Yasho Van Melkebeke)
Alles in het leven is aan voortdurende verandering onderhevig. Verstandelijk is dit misschien nog te begrijpen, maar in het dagelijks leven kunnen wij dit maar moeilijk accepteren. Wij willen niet dat de mensen en de dingen die we liefhebben veranderen. Met het bewustzijn van vergankelijkheid bevrijd je jezelf van onnodige verwarring en fixatie.

Voedingspatronen loslaten in vreugde (Ingrid Debert)
Loslaten is opruimen van oude gewoontes, van automatisch gedrag dat geen functie meer heeft of ons in de weg staat. We onderzoeken waar we op het vlak van voeding vast aan houden en wat ons vasthoudt. Wat vertelt ons hoofd ons? Welke boodschap probeert ons lichaam ons te vertellen? En is het zinvol om daar even bij stil te staan en te kijken hoe we onze innerlijke stem kunnen volgen? Gun jezelf 2 uur zelfreflectie, kritisch onderzoeken en voelen wat jij echt nodig hebt en waar je automatische piloot het overneemt. Wars van dogma's of voedingsprincipes gaan we luisteren naar ons innerlijk kompas.

Los willen laten is verzet tegen de realiteit (Jivan Rethmeier)
Met behulp van “The Work van Byron Katie” zullen we in deze workshop spelen met het thema “loslaten”. Als je iets wilt loslaten, wat is het dan eigenlijk precies dat je wilt? Wat is de oorzaak van het pijnlijke gevoel dat op je drukt? Wat is het waar je los van wilt komen? Je past de methodiek toe op jouw persoonlijke issues. Om ruimte te creëren; om te ontdekken dat je de pijn die je ooit zelf gecreëerd hebt nu ook zelf weer kan doen verdwijnen. Neem pen en papier mee.

Voetreflex massage (Martine Smet)
Via zachte aanrakingen op de voeten geven we ruimte aan onze 'cliënt' om dingen los te laten. De kunst is om niet in zijn energie te duiken, maar steeds bij jezelf te blijven en te laten gebeuren wat het ook mag zijn. Deze aanrakingen zijn ook een heling voor de 'behandelaar'. Hiervoor is geen kennis van voetreflexologie of massage vereist en het vraagt ook geen kracht van je vingers.

Leven in onzekerheid ... leven in relatie met de dood (Yasho Van Melkebeke)
In onze cultuur worden sterven en de dood zo gevreesd en ontkend dat we ons volledig overweldigd voelen wanneer we ermee geconfronteerd worden. Eerlijk en natuurlijk leren omgaan met sterven: in feite hebben we alle reden om dat te doen, omdat we dan de zorg voor mensen van wie we houden of anderen in hun overgang het laatste en grootste geschenk kunnen geven, nl. in warme aandacht en stilte aanwezig zijn.

Loslaten in schilderen (Rita Bellens)
Iedere dag moeten we dingen loslaten.Je kan pas echt loslaten als je deze dingen ook hebt vast genomen. Het nat in nat schilderen kan je hierbij helpen. Door je thema's te belichten en daarna uit te schilderen, kom je in een proces van weinig of geen controle. Het water en de kleuren nemen je mee naar een andere dimensie waarin je kan loslaten of transformeren.Zo kan het Meditatief schilderen voor jou hierbij een gids zijn.Iedereen kan deze manier van schilderen, je hoeft hier geen teken- of schildertalent voor te hebben. 

Loslaten in vrede (Haro Wijnsouw)
Loslaten is iets in vrede een plaats geven. Daarvoor dien je niet alleen het achterliggende idee ervan te transformeren maar ook, en vaak in de eerste plaats, is het nodig om de emotionele lading errond te verwerken. In ons lichaam vervult de lever hierbij een belangrijke functie.
In het lichaam van het landschap is het eveneens nodig om emotionele blokkades te verwerken. Op 11 november herdenken we de eerste wereldoorlog. Het is duidelijk dat mens én landschap dit drama nog amper hebben kunnen loslaten.
In deze workshop gaan we op zoek naar de vrede in en buiten onszelf. We doen dit eerst meditatief en dmv enkele oefeningen in het Oost West Centrum en daarna kort bij een boom in het nabijgelegen park.
Meebrengen: warme kleren en je onvoorwaardelijke hart.

Geplande cursussen

OWC - Program Detail