OWC maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren. Meer info

OWC - Inspiratiedag 11/11/2019: integer leven

Inspiratiedag 11/11/2019: integer leven

Inspiratiedag 11/11/2019: integer leven


Deze inspiratiedag is een unieke kans om via heel diverse invalshoeken te onderzoeken hoe je integer kan leven. Kies uit onderstaande workshops en laat je inspireren. (Je kiest 3 workshops voor € 40, je 3 keuzes vermelden bij inschrijving aub.)

PROGRAMMA

 10-12u  13-15u

 15u30-17u30

 leven met sterven
 Yasho Van Melkebeke
bardo 'leven & sterven' meditatie
Yasho Van Melkebeke
 leven vanuit je hart
 Yasho Van Melkebeke
 eerlijke communicatie
Jivan Rethmeier
  je integriteitsgevoel versterken met the Work van Byron Katie
 Jivan Rethmeier
zen-shiatsu en respect voor eigen grenzen
 Jivan Rethmeier
 innerlijke kind
Remke Kamphuis
traumaheling
Remke Kamphuis 
adult attachment therapie
Remke Kamphuis
integer eten
Ingrid Debert
je integriteit versterken met aromatherapie
Ingrid Debert
 

 

BESCHRIJVING VAN DE CURSUSSESSIES

leven met sterven (Yasho Van Melkebeke)
We weten één ding zeker: ieder van ons zal ooit sterven, en daar denken we niet graag aan, velen van ons zijn " als de dood voor de dood ". De dood zelf verandert niet ... onze benadering tot de dood kan wel veranderen. Eerlijk en natuurlijk leren omgaan met sterven. In feite hebben we alle reden om dat te doen, omdat we dan de zorg voor mensen van wie we houden of anderen in hun overgang het laatste en grootste geschenk kunnen geven, nl. in warme aandacht en stilte aanwezig zijn.

bardo 'leven & sterven' meditatie (Yasho Van Melkebeke)
Als je het sterven en de dood kan zien als “ levenservaring “ opent zich een spirituele dimensie die je helpt bij healing & zingeving. De meditaties zijn gericht op het je innerlijk verbinden met de items leven en sterven, vergankelijkheid, loslaten, sterfelijkheid en de dood. … We dienen hierin allemaal onze eigen weg te vinden.

leven vanuit je hart (Yasho Van Melkebeke)
Vrede in het hartsgebied geeft lichamelijke en mentale ontspanning, het zenuwstelsel komt in balans. Echte warmte komt vanuit het hart en vergroot het vermogen tot liefde geven. Liefde ervaren is geven & ontvangen. Bij de Hartchakra gaat het ook om het vinden van evenwicht tussen onze innerlijke vrouwelijke kant en onze mannelijke kant, Ying en Yang, hier ontmoet je je eigen innerlijke weegschaal.

eerlijke communicatie (Jivan Rethmeier)
Eerlijke communicatie houdt in dat je een respons geeft met de JA of NEE waarvan je in je hart voelt dat het – in het moment – waar is. En dit los van welk verhaal dan ook over dat het de ander zou kunnen kwetsen of teleurstellen. Het is mogelijk om onvoorwaardelijke liefde te leven zelfs als je antwoord NEE is. Deze workshop nodigt je uit om te ontdekken dat een eerlijke NEE tegen de ander een JA tegen jezelf is, en uiteindelijk zelfs een JA is naar die ander toe.

je integriteitsgevoel versterken met The Work of Byron Katie (Jivan Rethmeier)
Deze workshop is een beknopte introductie in “The Work of Byron Katie”. Bij dagelijkse beoefening leert de methodiek je de spiraal van beperkende gedachten te doorbreken die je vaak hebt over jezelf, de ander, en de wereld. Integer leven houdt onder andere in dat we beseffen dat alle pijn die we hebben ontstaat doordat we onze eigen gedachten (oordelen, aannames, opinies) over de onderwerpen die ons bezighouden klakkeloos geloven. Als je met The Work gestart bent hoef je niet langer te wachten tot anderen je geven wat je nodig hebt. Je geeft het jezelf, en dat versterkt je integriteitsgevoel.

zen-shiatsu en respect voor eigen fysieke en energetische grenzen (Jivan Rethmeier)
De workshop begint met een warming-up van energetisch lichaamswerk (Ekindo training), waarna met behulp van Zen-Shiatsu Gevoeligheidstraining fysieke en energetische grenzen bij onszelf en de ander verkend worden. De workshop wil laten zien dat die grenzen ons niet afscheiden van de ander, maar ons juist meer verbonden doen raken, mits we stil staan bij de grenzen die zich laten voelen. De ervaringsrijkdom die dit oplevert en de eerlijkheid over waar we staan, creëert een krachtig gevoel van integriteit.

innerlijke kind (Remke Kamphuis)
Integriteit is een goede karaktereigenschap. Een integer persoon houdt vast aan waarden en normen, ook als deze van buitenaf onder druk staan. Maar waar haalt die persoon zijn waarheid vandaan? Welke waarden en normen heeft die in zijn leven geleerd? Wie waren zijn leermeesters? En waar haalden die leermeesters die waarden en normen weer vandaan? De meeste waarden en normen leren we op kinderleeftijd. We nemen ze mee als "de waarheid", maar wat als we er feitelijk, vanuit ons volwassen perspectief naar gaan kijken? Zitten er dan niet veel angsten en andere emoties onder die waarden en normen? Voor meer info: www.hetinnerlijkekind.be

traumaheling (Remke Kamphuis)
Een trauma is iets wat we ervaren wanneer we ergens niet mee kunnen vechten of voor kunnen vluchten. We bevriezen dan. Veel kinderen zijn opgegroeid in een omgeving waarin ze vast zaten. Ze ervaren hun ouderlijk huis dan ook bewust of onbewust als traumatisch. Kunnen we vanuit deze echo van een trauma nog wel integer leven? Kunnen we betrouwbaar zijn? Zijn we betrouwbaar voor onszelf of worden we geleid vanuit de impulsen vanuit het (traumatische) verleden? Voor meer info: www.hetinnerlijkekind.be

adult attachment therapie (Remke Kamphuis)
Ervaringen uit het verleden kunnen ons in het hier en nu parten spelen. Vaak zijn er situaties uit de tijd dat we nog niet konden praten er verantwoordelijk voor, dat we leven zoals we leven. We worden als het ware van binnenuit gedwongen om ons op een bepaalde manier in een overlevingsmodus te plaatsen. Maar kunnen we dan wel integer leven? Zijn we dan betrouwbaar, of worden we in feite geleid door impulsen uit de jonge kinderjaren, waarbij ik de tijd vanuit de baarmoeder meereken? Voor meer info: www.adultattachmenttherapy.be

integer eten (Ingrid Debert)
Welke keuzes maak je als het om eten gaat? Hoe verkleinen we de transportkilometers en hoe zit dat dan met rijst en andere granen en bonen? En wat met de waterafdruk? We gaan niet oordelen over wat goed en fout is, we gaan gewoon kijken naar het grote plaatje en iedereen beslist waar hij/zij zich goed bij voelt. Niet eenmalig, maar we zoeken naar wat op termijn bij ons past en waar de aarde en haar bewoners ook beter van worden. En we koken een lekkere maaltijd.

Je integriteit versterken met aromatherapie (Ingrid Debert)
Hoe kun je jezelf op een natuurlijke manier sterker maken en voeling houden met wat je lichaam je vraagt? Aroma's (etherische oliën) zijn krachtige middelen. Ze kunnen je ondersteunen, je weerstand versterken en je rust en ontspanning bieden. Ze zijn veilig als je ze correct gebruikt. Daar gaan we het over hebben. We kijken ook naar waar ze vandaan komen en welke kwaliteit er op de markt is, en hoe we ook daarin integere keuzes kunnen maken.

Geplande cursussen

OWC - Program Detail