OWC maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren. Meer info

OWC - Inspiratiedag 14/2/2019: Leven in liefde

Inspiratiedag 14/2/2019: Leven in liefde

Inspiratiedag 14/2/2019: Leven in liefde


Een dag waarop je hart de ruimte krijgt en de liefde voor het leven vrij kan stromen. 3 workshops naar keuze voor 40 euro.

PROGRAMMA

 14-16u  16u30-18u30 19u30-21u30
 innerlijke kind: ik, jij en samen
 Remke Kamphuis
 adult attachment therapy
 Remke Kamphuis
 traumaheling
 Remke Kamphuis
 alleen liefde kan dit helen
 Haro Wijnsouw
 alleen liefde kan dit helen
 Haro Wijnsouw
 bewust en liefdevol consumeren
 Chantal Dierickx
   koken met liefde
 Annelies Van den Bleeken
 

 

BESCHRIJVING VAN DE CURSUSSESSIES

Innerlijke Kind: Ik, jij en samen Remke Kamphuis
Wat als we niet leven in Liefde, wat als we onbewust zijn en leven zoals het ons uitkomt? Wat is dat, leven in Liefde? Wie leert ons dat, wat liefde is? Als we geboren worden, hebben we de Liefde al bij ons. We hebben die ervaring, echter door de trauma's van het leven geraken we die liefde kwijt. Er komt afstand tussen ons en die andere en in plaats van verbinding in liefde, gaan we afstand nemen door te oordelen. Door te oordelen gaan we boven die andere staan, immers, we hebben de kennis van goed en fout. En dat die andere fout is, dat zullen we hem laten weten. Maar hoe komt het dat we zo reageren? Onze opvoeding zit daartussen. We bestraffen onze kinderen in plaats van ze te begeleiden, op school krijgen we punten en leren dat de ander beter is of slechter is dan jij. We creëren een hiërarchie. We creëren afstand.
In deze workshop, die door Remke Kamphuis, Innerlijke Kind therapeut, gegeven wordt, gaan we samen ontdekken hoe het wel kan, wat er nodig is om in die Liefde te blijven en daarmee in verbinding te zijn met die andere. We gaan ontdekken dat om in verbinding te zijn met die ander we in verbinding moeten zijn met onszelf. De vraag is dan hoe we dat doen en wie dan met wie in verbinding staat in onszelf. Voor meer informatie zie www.hetinnerlijkekind.be.

Adult Attachment Therapy: de taal die we spraken toen we nog geen woorden hadden Remke Kamphuis
In de workshop rond het Innerlijke Kind leerden we dat we verbinding mogen maken met onszelf en dan specifiek met ons Innerlijke Kind, immers, die draagt de wond en heeft geen mond die we als volwassenen wel hebben. In deze tweede workshop gaan we eens kijken waar ons pijnlichaam zijn oorsprong heeft, waar we geleerd hebben dat er goed en fout is, waar we oordelen gevormd hebben, bewust of onbewust. We gaan inzien dat veel zaken uit de tijd komen waar we nog geen spraak hadden en waar we dus door praten niet verder komen. Willen we trauma's uit deze zeer jonge tijd (baby tot 8 jaar) oplossen, dan zullen we verder mogen kijken dan alleen het praten. We mogen ervaren, we mogen doen. Door dit doen komen we in contact met onze werkelijke behoeftes en verlangens en leren we om die pijndelen, waar we ons niet echt bewust van zijn op te lossen. We mogen dit doen om de liefde in onszelf te herstellen, opdat we als volwassenen in relaties ook liefdevol met elkaar om kunnen gaan, zonder te oordelen. Voor meer informatie zie www.adultattachmenttherapy.be

Traumaheling: de volwassene heeft een mond, het kind de wond Remke Kamphuis
Geboren worden, de opvoeding, school, de instap in de maatschappij, alles zou begeleid moeten worden in liefde. Echter, er wordt geoordeeld, er wordt gestraft, we krijgen niet wat we werkelijk nodig hebben, kortom, zaken gaan te snel, te intensief en te langdurig. We kunnen er niet mee vechten of voor vluchten en dan is de poort naar trauma wijd open. Veel mensen staan er niet bij stil, maar vele mensen leven hun volwassen leven in een vorm van trauma. Deze middag zal ik dit nader toelichten. Ook door oefeningen zullen we mogen ervaren hoe we met trauma's om kunnen gaan. Hoe we liefdevol voor onszelf kunnen zijn en ons lijf laten vertellen dat het in het hier en nu in liefde met zichzelf kan leven, in plaats van in het verleden te blijven hangen van de verwonding. Immers, de volwassen heeft een mond, het kindstuk heeft de wond.

Alleen liefde kan dit helen Haro Wijnsouw
Alleen de meest onvoorwaardelijke liefde kan ten diepste helen. In deze workshop gaan we op zoek naar de betekenis van onvoorwaardelijkheid. We gaan na waar we het kunnen vinden, zowel in onszelf, bij onze medemens als in de natuur.
We doen een aantal meditaties en oefeningen in het Oost West Centrum en in het nabijgelegen park.

Bewust en liefdevol consumeren Chantal Dierickx
Als veganist eet of gebruik je geen dierlijke producten. Dit kan om verschillende redenen zijn. De 3 voornaamste redenen zijn gezondheid, milieu, en liefde voor dieren.
Het gebruiken van dierlijke producten is iets heel natuurlijks, zou je kunnen zeggen. We doen het al honderdduizenden jaren. Toch zijn er recent meer en meer mensen die, al is het af en toe, bewust kiezen voor alternatieven. Als bewuste zielen wordt het vaak moeilijk om overtuigd te kiezen voor een product waar dierenleed en een grote ecologische voetafdruk aan vast hangt. Daartegenover staat dat je (eet)gewoontes gebouwd zijn op tradities waar dierlijke producten vaak wel centraal staan. Een moeilijke klus, om hier verandering in te brengen. Daarom is het ook zo belangrijk om hier met zachtheid voor jezelf aan te beginnen. Zoals niemand de opbouw van Rome verwachtte in 1 dag, verwacht niemand dat je van dag 1 op dag 2 je (eet)gewoontes 180° zal draaien. Leg die verwachting vooral niet aan jezelf op en laat deze niet in de weg staan van een mogelijks fijne verrijking.
Misschien denk je er over na, ken je iemand in je omgeving, of ben je geïntrigeerd om de plantaardige keuken meer te ontdekken. Voor inspiratie in deze veelzijdige keuken, kan je in deze mini-kookdemo nieuwe feestelijke smaken ontdekken.

Koken met liefde Annelies Van den Bleeken
We koken met veel liefde een hartverwarmende maaltijdsoep voor onszelf. We nemen de tijd voor de kleine extra's die we vaak achterwege laten in het dagelijkse koken: fijner snijden, luxueuzer versieren, zorgvuldig met liefde koken, een mooi gedekte tafel,... We eten de soep samen gezellig op.

Geplande cursussen

OWC - Program Detail