OWC maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren. Meer info

OWC - Inspiratiedag lente (10/6): de kern van goede zelfzorg

Inspiratiedag lente (10/6): de kern van goede zelfzorg

Inspiratiedag lente (10/6): de kern van goede zelfzorg


10-17u30 (ANTWERPEN). Onderzoek via heel diverse invalshoeken hoe je vitaler, krachtiger en gelukkiger in het leven kan staan door goed voor jezelf te zorgen.Kies uit onderstaande workshops en laat je inspireren. (Je kiest 3 workshops voor € 40).

PROGRAMMA

10-12u 13-15u 15u30-17u30
innerlijke kind
Remke Kamphuis 

traumaheling
Remke Kamphuis

adult attachment therapie
Remke Kamphuis

ekindo empowerment, de weg van de moeiteloosheid
Jivan Rethmeier

meesterschap over de mind
Jivan Rethmeier 
  zen-shiatsu
 Jivan Rethmeier 

hartcoherentie
Yasho Van Melkebeke

heel jezelf!
vitaliseer je levensenergie door loslaten
Yasho Van Melkebeke
hartchakra meditatie
Yasho Van Melkebeke

voetreflexmassage
Els Van Daele

handreflexmassage
Els Van Daele
voetreflexmassage
Els Van Daele 

 

BESCHRIJVING VAN DE SESSIES

Innerlijke Kind Remke Kamphuis
Ken je dat verhaal van Adam en Eva? Die boom en die appel....? Echter ehh, het was geen appel. Ze verloren het contact met de Liefde door te eten van de boom van "KENNIS van wijsheid van goed en kwaad", dus door te OORDELEN. Dit verhaal leert dus dat door oordelen we de Liefde kwijtspelen. En dat is nu net wat we meenemen uit onze kinderjaren, het oordeel. Oordelen van een ander op ons, oordelen op een ander en noem maar op. We hebben kritiek, op anderen, maar ook op onszelf. Wat is daarvan het nut? Wat is daarvan het goede? Of kunnen we die zelfkritiek gewoonweg negeren? De kern van goede zelfzorg is volgens mij de zelfliefde. Maar hoe doe je dat? Voor meer info: www.hetinnerlijkekind.be

Traumaheling Remke Kamphuis
In mijn opinie leven de meeste mensen in een soort post traumatische stress syndroom. De reden is, dat ze thuis in situaties hebben verkeerd, waarvan ze niet konden vluchten en waarmee ze niet konden vechten. Ze bevroren als het ware in die (thuis)situatie. Hoe kan je dan nog goed voor jezelf zorgen. Zit je niet eerder in een overlevingsmodus, dan in een gezond, vrij en inspirerend leven? En nog veel belangrijker, hoe kom je daar weer uit. Is er een weg uit deze situatie? Ik denk van wel. Ik denk dat je lichaam een fantastische tool is om uit die oude patronen en trauma's te komen. Hoe je dat kan doen, ga ik u deze dag leren. Een goede zelfzorg begint met een goede zorg voor je eigen lichaam. Voeding is daarmee essentieel, maar de psychische context kan je zeker niet negeren. Immers wat is een goede wijn in een kapot wijnvat? Voor meer info: www.hetinnerlijkekind.be

 

Adult Attachment Therapie Remke Kamphuis
De meeste dingen die we in ons leven doen, zijn ingegeven door de ervaringen die we al vanaf de baarmoeder tot het nu hebben meegekregen. Bij TraumaHeling hebben we kunnen zien, dat je lichaam kan bevriezen. We zetten zaken uit het (jonge) verleden vast en nemen die mee naar ons volwassen leven. Hoe kan je zelf hier iets aan doen, hoe kan je hier een goede zelfzorg op loslaten? We WETEN immers niet wat er toen allemaal gebeurd is? We kunnen er toch niet met woorden bij? We VOELEN ons niet oké, maar hoe kunnen we hier een goede zelfzorg op loslaten? Met Adult Attachment Therapy laat ik u zien, dat we in het hier en nu wel degelijk zaken uit die jonge kinderjaren kunnen helen en daarmee goed voor onszelf kunnen zorgen. Immers wie moet het anders doen... Voor meer info: www.adultattachmenttherapy.be

Ekindo Empowerment training, de weg van de moeiteloosheid Jivan Rethmeier
Rond goede zelfzorg kunnen we in het Westen veel leren van “het Oosten”. Een Ekindo workshop om te ontdekken hoe je door vertraging in je denken, spreken en bewegen anders kunt gaan reageren op de impulsen die in het dagelijkse leven voortdurend op je af komen. Met bewegingsmeditaties en oefeningen uit Japans energetisch lichaamswerk om meer afgestemd te raken op een levensritme dat je helpt ontspannen en opladen.

Meesterschap over de Mind Jivan Rethmeier
Versterken de oordelen en aannames waarmee je in het leven staat je gevoel van integriteit, maken ze je sterker, geven ze je meer zelfvertrouwen, maken ze je blij en vol vertrouwen? Waarschijnlijk zul je moeten toegeven dat er op dit gebied meer zelfzorg nodig is voor ons allemaal. Deze workshop gaat uit van een Vedantische benadering die gebaseerd is op de duizenden jaren oude wijsheid uit de Upanishads van de Indiase Veda's. De praktische oefeningen die je aangeboden krijgt kun je ook na de workshop makkelijk blijven toepassen. Neem pen en papier mee.

Zen-Shiatsu Jivan Rethmeier
Zen-Shiatsu is aanraken vanuit moeiteloosheid en aangeraakt worden op een manier die niet slechts op het lichaam gericht is, maar die je daar doorheen voert naar een plek in je van stilte en innerlijke rust. Een plek van waaruit healing kan plaatsvinden. Zelfzorg!

Hartcoherentie Yasho Van Melkebeke
Vrede in het hartsgebied geeft lichamelijke en mentale ontspanning, het zenuwstelsel komt in balans. Het hart en het brein onderhouden een voortdurende wederzijdse dialoog, waarbij elk het functioneren van het andere beïnvloedt. Het hart speelt een cruciale rol in ons functioneren, onze gezondheid en het gevoel van welbevinden. Het hartritme varieert voortdurend, de tijdsintervallen tussen hartslagen wisselen constant, hartcoherentie is een sterke indicator van emotioneel welzijn.

Heel jezelf ! … vitaliseer je levensenergie door loslaten Yasho Van Melkebeke
Een kennismaking voor eenieder die zich wil verdiepen in de werking van gezondheid & spiritualiteit, door bewust- en heelwording. Vitaliseer jezelf door losmaken en afvoeren van vervuilde energie, zodat de genezende levensenergie beter kan stromen en duidelijker voelbaar wordt. Met als inzet om de lichaamswijsheid - de natuurlijke impuls - van het lichaam te herkennen en te stimuleren. Meer open zijn voor blijdschap en genieten in het dagelijks leven, een positieve houding naar al wat zich voordoet op je pad.

Hartchakra meditatie Yasho Van Melkebeke
Een active Osho meditatie, die zijn origine heeft bij de Soefi-traditie. " Zuivere liefde is een energie, een vibratie die niet tastbaar is maar wel voelbaar. Het is een vibratie die accepterend is voor wat er is. " Aarden, Rust & Ruimte ervaren, en vandaar uit je hart openen en de hartenergie laten stromen.

Voetreflexmassage Els Van Daele
Via de voeten invloed uitoefenen op je hele lichaam, je hele zijn. Velen kennen het al om het door een ander zijn of haar voeten te laten masseren. Zelf je eigen voeten behandelen is op het eerste zicht een onhandige bezigheid. Toch kan je zelf op een ontspannen manier je voeten als instrument gebruiken om innerlijke rust te bereiken (Je voeten zijn je aardingsinstrument bij uitstek). Daarnaast bestaan er trucjes om specifieke reflexzones te masseren om eventuele klachten te voorkomen, verzachten of helemaal te doen verdwijnen. Dit zonder ongemakkelijke houdingen.

 

Handreflexmassage Els Van Daele
Je handen dichtbij. Via handreflexologie en mudra's (handyoga) reizen we naar onze eigen lichamelijke gewaarwordingen. We oefenen in het ervaren van ons eigen lichaam van fysiek naar meer subtiel via aanraking, massage, houdingen van je handen. Geven en ontvangen dat mag starten vanuit jezelf voor jezelf.

Geplande cursussen

OWC - Program Detail