OWC maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren. Meer info

OWC - Inspiratiedag zomer (15/08): een lege mind en een vol leven

Inspiratiedag zomer (15/08): een lege mind en een vol leven

Inspiratiedag zomer (15/08): een lege mind en een vol leven


10-17u30 (ANTWERPEN) Maak je hoofd leeg, kom in contact met je lichaamswijsheid en laat je hartsenergie stromen. Kies uit onderstaande workshops en laat je inspireren. (Je kiest 3 workshops voor 40 euro.)

PROGRAMMA

10-12u 13-15u 15u30-17u30
innerlijke kind: een leeg hoofd
Remke Kamphuis


adult attachment therapy
 Remke Kamphuis
 the Work: een leven zonder negatieve zelfoordelen
Jivan Rethmeier
the Work: groeien in liefde
Jivan Rethmeier 
 
heel jezelf
Yasho Van Melkebeke
gronden in jezelf
Yasho Van Melkebeke
 the missing link: je adem! 
Sara Busselen

 

BESCHRIJVING VAN DE WORKSHOPS

Innerlijke kind Remke Kamphuis
Vaak hoor je: "Die zit in zijn/haar hoofd". En als jij dat dan bent, dan zal je denken: "Ja, en....dat zeggen ze al jaren, maar hoe kom ik daaruit?". Op deze inspiratiedag zal ik (Remke) dit thema belichten vanuit het Innerlijke Kind en traumawerk (Somatic Experiencing). Er is namelijk een reden om in dat hoofd te zitten. En die reden komt voort uit mogelijk traumatische ervaringen die we hebben opgedaan tijdens onze kinderjaren. We kunnen dan 100 jaar oud worden, wat blijven we missen: het voelen, het contact met ons lichaam... Maar juist dit voelen is niet veilig. Een dilemma waar we tegenaan lopen als we zeggen tegen iemand: "Ga voelen en ga niet in je hoofd zitten". Vaak hoor je dan ook: "Ik weet!!! niet hoe". Hoe kan je dit oplossen? Door in je lijf te gaan. Deze dag wil ik je latenvervaren hoe dat kan. Als de tijd het mogelijk maakt, zal ik een kleine demo geven van hoe je vanuit het hoofd naar je lijf gaat. Ik zal uitleggen welk mechanisme hier achter steekt en welke Kindstukken zoals de Controleur, de Drammer, de Perfectionist, de Regelgever en de Criticus actief zijn. Dit onderwerp gaat niet over stemmetjes horen in je hoofd, wat een pathologie kan zijn. Dit onderwerp gaat over gewone gezonde, maar psychisch gewonde mensen. Voor meer info zie: www.hetinnerlijkekind.be

The Work - Een leven zonder negatieve zelfoordelen Jivan Rethmeier
Een introductie in de kracht van The Work, de methodiek die Byron Katie ontwikkelde om beperkende gedachten te onderzoeken op het hoe en waarom van hun pijnlijke effect op jou. In deze workshop een proefje van hoe je om kunt gaan met je negatieve zelfoordelen, zodanig dat deze je minder pijn opleveren en op termijn misschien zelfs als sneeuw voor de zon verdwijnen. Een proefje ook, van hoe het zou zijn als je mind ‚“leeg‚” zou zijn van pijnlijke zelfoordelen en niets de volte van een leven in eerlijkheid en ontspanning je meer in de weg zou staan. Na een korte introductie ga je op jezelf en in tweetallen aan het werk. Neem pen en papier mee!

Heel jezelf! Yasho Van Melkebeke
Vitaliseer jezelf door losmaken en afvoeren van vervuilde energie, zodat de genezende levensenergie beter kan stromen en duidelijker voelbaar wordt. Zodat je intenser gaat leven en makkelijker hoofdzaken van bijzaken kan onderscheiden. Je staat meer open voor blijdschap en genieten in het dagelijks leven, kortom een positieve houding naar al wat zich voordoet op je pad.

The Work - Groeien in Liefde Jivan Rethmeier
We weten allemaal hoe pijnlijk het kan zijn als anderen maar één kant van ons kunnen of willen zien of als wijzélf de ander in een hokje stoppen. In deze workshop verkennen we hoe de trechtervisie waarmee wij de ander en de wereld om ons heen bezien (met als resultaat: pijn, afgeslotenheid, isolatie) kunnen ombuigen naar een meer open ‚“state of mind‚”. We gebruiken de vragen van The Work, de methodiek die Byron Katie ontwikkelde, om te spelen met onze oordelen over de wereld en te zien hoe veel stilte en ruimte er in de mind ontstaat als we de vele kanten van elk thema gaan ontdekken en als er (zelf-)humor mag zijn. Als de mind helder is, is het hart open. En hoe opener het hart... hoe voller het leven. Na een korte introductie ga je op jezelf en in tweetallen aan het werk. Neem pen en papier mee!

Gronden in jezelf Yasho Van Melkebeke
Aarden … Verstillen in beweging … verstillen om te zien wat er in ons beweegt, en bewegen om tot verstilling te komen. Geaard zijn in het lichaam; de mate waarin je je kunt verbinden met de omgeving; de mate waarin je kunt ontvangen en uitreiken; grenzen aangeven; bescherming.

De invloed van de eerste vijf jaar van je leven op het totaal van je leven: Adult Attachment Therapy Remke Kamphuis
In de tijd dat we nog geen taal hadden, was er alleen de emotie, het gevoel. Je leerde hoe de wereld er uit zag door middel van die ervaringen in de eerste vijf levensjaren. Het gevoel van wat er toen gebeurde met jou, is een spiegel geworden waarin je meestal continu kijkt als je naar jezelf kijkt. Echter kreeg je wat je nodig had? Koestering, veiligheid, voeding, aanraking en veiligheid? Waren je ouders een veilige haven en een veilige uitvalsbasis voor het leven?
Via Adult Attachment Therapy®, zullen Remke en Griet je deze middag ervaringen aanreiken, die jou kunnen zeggen hoe jouw eerste jaren waren geweest en wat voor noden er zijn blijven hangen die je nog steeds nastreeft in te vullen. Ze geven tools aan hoe jij in je leven zaken die toen zijn blijven hangen op kunt ruimen. Een workshop waar het doen meer op de voorgrond staat dan het woord. Voor meer info zie: www.hetinnerlijkekind.be

The missing link: Jouw adem! Sara Busselen
Leer zien aan hoe iemand ademt of hij vasthoudt of loslaat en leer zelf los te laten via je adem. Ervaar de ruimte die dan vrijkomt en het effect in jouw leven.

OWC - Program Detail