OWC maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren. Meer info

OWC - Kundalini yoga

Kundalini yoga

Kundalini yoga


WOENSDAGAVOND (ANTWERPEN)  Iedereen welkom! 

Dynamische yoga- en ademhalingsoefeningen rond een specifiek thema gevolgd door een korte rustgevende relaxatie en meditatie. 

  • Kundalini yoga helpt je een sterk immuunsysteem op te bouwen. Het stimuleert je klieren, versterkt je zenuwstelsel en zorgt voor een goede energiedoorstroming en balans.
  • Kundalini yoga leert je bewuster om te gaan met de impact van je gewoonten. Het is de snelste manier om je lichaam, geest en ziel op één lijn te krijgen en rust te vinden in jezelf.
  • Kundalini yoga brengt je dichter bij de waarheid. Als de Kundalini, de zenuw van de ziel ontwaakt, zal je gedreven worden door je ziel, niet door het negatieve ego.

Hoe verloopt een Kundalini yoga les?

  1. We beginnen met het 'in-tunen': via een specifieke mantra versterken we de verbinding met ons diepste 'zelf'. 
  2. Na een korte opwarming volgt een 'kriya' rond het 'thema van de dag'. Deze bestaat uit een aantal yoga oefeningen gecombineerd met ademhalingsoefeningen en eventueel het chanten van mantra's.
  3. Daarna volgt een korte relaxatie die noodzakelijk is om de opgewekte energie op een rustige manier te integreren. 
  4. We eindigen met een meditatie die aansluit bij de kriya.
  5. Als er nog tijd over is zingen we nog enkele hartverwarmende mantra's.

Elke les behandelt een ander thema: stressbeheersing, versterking van de immuniteit, openen van het hart, ...

Wat is yoga?
Yoga komt van het Sanskriet woord 'Yugit'. Dit betekent 'samenbrengen'. Yoga helpt ons om het individuele bewustzijn te verenigen met het oneindige universele bewustzijn. Als we daarin slagen leven we in harmonie met 'het geheel'. Dan pas kunnen we ervaren wat 'echt' geluk is. Concreet betekent dit dat we onze gedachten leren onder controle te brengen en te houden.

Uw ziekenfonds komt in sommige gevallen tussen in de kosten voor yogalessen. Informeer u bij uw ziekenfonds op welke tussenkomst u recht heeft!

Geplande cursussen

OWC - Program Detail