OWC maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren. Meer info

OWC - Leven en sterven

Leven en sterven

Leven en sterven


DRIEDAAGSE (ORVAL) 

Workshop rond het omzetten van angst in kracht. 
Genieten van je levenskracht en ervaren hoe deze vrijkomt als je de angst voor de vergankelijkheid en de voortdurende verandering ontspannen tegemoet kunt treden, de herkomst en werking ervan begrijpt.

Transformatie van angst naar liefde - vertrouwd worden met veranderlijkheid en eindigheid van het leven - de weg van "Ik wil" naar "Het zij zo" - bewust leven en bewust sterven - stervensbegeleiding. Dit zijn enkele van de belangrijke thema's die aan bod komen .

In deze workshop zullen we samen het thema leven en sterven onderzoeken. Wat het voor je betekent en zo ook een begin maken met het voorbereiden op dood en geboorte, die niet te ontkomen gebeurtenissen in het leven.
Hoe meer we gevangen zitten in onze onbewuste angst voor de dood en het sterven, hoe minder we ons leven echt léven, omdat de angst ons blokkeert.
Als je het thema "Leven en Sterven" oppakt en je durft open te stellen voor (je eigen) sterfelijkheid, dan zul je merken dat er zoveel levenskracht en levensblijheid vrijkomt, dat je kwaliteit van leven meer diepte krijgt.
Het onderzoeken van "Leven en Sterven" is een krachtig instrument voor je persoonlijke ontwikkeling en (spirituele) groei.
De methodieken die aangereikt worden zijn gericht op zelf ervaren en invoelen; de beelden en angsten die we allemaal in ons hebben, zijn het werkmateriaal. Het vrij uit kunnen/mogen spreken over "Leven en Sterven" geeft meestal een bevrijdend gevoel. Daarnaast zullen Bardo meditaties* aangeboden worden en zijn er ook filmfragmenten ter illustratie. Zacht energetisch lichaamswerk en dans houden je energie vrij en stromend.

* Bardo meditaties zijn ontstaan uit het Tibetaanse Dodenboek, eeuwenoude teksten gecreëerd in de afzondering van het Himalaya gebied. Bardo is het Tibetaanse woord voor overgang en de diverse stadia daarin.

Maximum 10 deelnemers.

Feedback van deelnemers:
"Beste Yasho,
Nogmaals van harte onze dank voor deze mooie en leerzame cursus over leven en sterven, ook hoe je het naar ons bracht en hoe het ons beroerde. Nogmaals onze dank. Nog vele lieve groetjes, Annie en Jozef"
"Ik ben nog veel bezig met het weekend en het heeft me weer een duwtje gegeven in het proces waarin ik bezig ben. Ik wil je bedanken voor je zorg en liefdevolle benadering. Nogmaals heel hartelijk bedankt. Met veel liefde. Anne Marie"

Mee te brengen:
Gemakkelijke kleren (lange trainingsbroek, t-shirt), doek/dekentje om je mee toe te dekken, katoenen doek of laken van ong. 2 x 1,50 m in de kleur(en) die jij mooi en warm vindt, recente foto van jezelf waar je alleen op staat (geen pasfoto), foto van een persoon (die alleen op de foto staat!) die je wil gedenken/ondersteunen, kleding voor buiten gericht op diverse weertypes.

OWC - Program Detail