OWC maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren. Meer info

OWC - Masterclass dans

Masterclass dans

Masterclass dans


1 DAG (BRUGGE) of 1 WE (ORVAL) 

Voor dansers die 'voelend' hun eigen dans meer 'licht' en 'kracht' willen geven. Ook voor professionele dansers en lesgevers die zich aangetrokken voelen om hun creativiteit nog meer te doen stralen.

In deze masterclass word je dansend vergezeld op het pad van kracht en licht in jezelf.
Deze (spirituele) weg van de dans is onder andere een weg naar nog meer 'aarding' in je dans en in jezelf: meer integriteit en – tedere en heldere – confrontatie die de weg opent naar nog grotere creativiteit.
Dansend schenken we onszelf de mogelijkheid om 'dromen' te laten uitkomen: elke 'dansstap' is een stap dichter bij wie we zijn omdat deze stap is 'doorvoeld' en 'licht' draagt.
Als begeleider in deze masterclass richt ik mij op alles wat jou dichter kan brengen naar de plek in jou waar je je eigen 'dansmeester' wordt. De persoonlijke coaching die je krijgt kan zowel van mij als van je mededanser komen of gewoon omdat je 'danst'.
Het is het moment om je strubbelingen in de dans te zien als vermomde vriend, en nu weer verder te reiken naar de sterren in verbinding met je essentie, geaard en teder.
In deze manier van dansen zijn geen beginners en gevorderden: omdat we altijd opnieuw aan een begin komen. De voorwaarde is dat je bereid bent 'voelend' te dansen en je 'eigen kracht' kan aanvaarden

We dansen binnen de sacrale driehoek van 'vrouw-zijn / man-zijn / kind-zijn'.
Deze manier van dansen is in al zijn vormen medicinaal en kunstzinnig. Ik noem dat 'de esthetiek van de eerlijkheid'.
De diepte waarin we duiken opent ongekende vreugde en creativiteit in ons .... waarin we sprankelend en dankbaar spelen!
Welkom om je sensualiteit en je lichtkracht te beleven.

Praktisch ziet een dansdag er zo uit:

  1. Elke dag begint met dansyoga: trage bewegingsmeditaties en fasciamassages – waar trillen, schokkend bewegen en een eeuwig gevoel van 'genade' mekaar afwisselen.
  2. Bewegingspedagogie als vertrekpunt voor healing.
  3. Dansopstelling om zelf helderheid te vinden.
  4. Authentic Movement 1 op 1 met een getuige.
  5. Integreren door overgave aan muziek en stilte. In Orval ook overgave aan de prachtige natuur.
  6. Spelend improviseren. Individueel genieten van jouw inspelen op de muziek. Inspelen op de ander met contactimprovisatie. Groepsimprovisaties met een verhoogd bewustzijn.

... en helemaal opgeladen dit alles weer meenemen in je dagelijkse leven.

 

In zo'n masterclass zijn fasciamassage, verbindende communicatie, opstellingen, dans en ook zang de ingrediënten. In Orval zijn het heerlijke eten, de natuur en de stilte onze medespelers. Welkom!

Geplande cursussen

OWC - Program Detail