OWC maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren. Meer info

OWC - Mijn diepe Rivier

Mijn diepe Rivier

Mijn diepe Rivier


Je natuurlijke en oorspronkelijke energie en levensstroom terugvinden via lichaamswerk, meditatie en verbinding met anderen. 

“De brede weg is de weg die iedereen gaat. Jij moet jouw zeer persoonlijke weg vinden. Daarbij is het niet voldoende om je te oriënteren op de anderen. Jij moet heel precies naar binnen luisteren om er achter te komen wat jouw weg is. En vervolgens de moedige beslissing nemen om deze weg te gaan, ook al voel je je dan erg eenzaam. Alleen door jouw zeer persoonlijke weg te gaan zul je groeien en je ware leven vinden.”(Anselm Grün)

Deze 4-daagse brengt je in contact met de diepe rivier in jezelf. We maken de reis van de oppervlakte naar de diepte. We richten de blik van buiten naar binnen en dalen af naar de bron in jezelf, die een leidraad kan zijn voor een waardevol en vervullend leven.

Als we geen toegang hebben tot onze eigen diepte, bestaat het gevaar dat we uitdrogen en een ‘plat’ en ‘leeg’ leven hebben. De weg terugvinden geeft ons leven voedsel vanuit onze innerlijke diepte. De toegang tot onze diepere grond doet ons weer opleven, geeft ons vitaliteit en heelheid. We komen terug thuis bij onszelf.

We richten ons op jouw natuurlijke en oorspronkelijke energie en levensstroom. Lichaamswerk en meditatie helpen om jouw sensitiviteit en bewustzijn te verhogen zodat je open komt te staan voor je levenskracht en voor de diepe rivier in jezelf.

We werken met verschillende werkvormen: voel-  en contactoefeningen, inquiry, meditatie, vrije dans, adem en stem, creatieve werkvormen, visualisaties, deelrondes, …. Naast het proces in de groep, is er ook aandacht voor jouw individuele proces. Jouw levenservaringen en levensvragen zijn het materiaal waar we mee werken.

We besteden aandacht aan:

 • Ontspannen
 • Gronden en centeren
 • Lichaamsbewustzijn en energie-bewustzijn
 • Levensloop en essentie
 • Verstillen en jouw diepe rivier opzoeken
 • Vriendschap sluiten met gevoelens
 • Aanwezigheid beoefenen, aandacht in het nu, de breuk maken met het alledaagse bewustzijn
 • Op zoek naar waar je van houdt
 • Verwachtingen t.a.v. jezelf intomen, zelfcompassie, vriendelijkheid naar jezelf
 • Wat doet er echt toe voor mij
 • Kwaliteiten en talenten
 • Verbinding voelen en toelaten met anderen, je hart openen
 • Het grotere geheel en de spirituele dimensie ontdekken

“Ik had het gevoel dat mijn leven zo gestagneerd begon te voelen, alsof het was weggekwijnd. Ik had het gevoel dat er een ander leven moest zijn onder dat van mij, als een ondergrondse rivier of zoiets. En dat ik zou doodgaan als ik er niet naar zou graven.” (S.M. Kidd).

Enkele getuigenissen:

“Deze 4-daagse heeft me terug hoop en geloof gegeven. Ja, het bestaat, ik kan een andere vorm van leven leven en ik kan kiezen voor andere waarden.” (Francois) 

“Ik vond jullie manier van aanwezig zijn heel bijzonder: respectvol, warm, met aandacht en rust en wijsheid. Met veel ruimte, maar toch nabij. Heel aanwezig in zware én leuke dingen.” (Ann) 

“Een schitterend programma dat mij bevestigde en aanmoedigde, waar ik verbondenheid ervoer met mooie zoekende mensen en zeer deskundige begeleiders en dat een en ander in een stroomversnelling bracht. Ikzelf kreeg meest inzicht via het labyrint (als een bliksem door me).” (Ria)

“Met een blij hart en een ontroerde buik en in vertraagde modus, kijk ik terug op de 4-daagse. Ik ben een rijker mens geworden. Jullie hebben mij terug gebracht naar mijn adem en mijn buik. De groep bracht me herkenning en een warm hart.” (Christa)

“Ik voel me geaard en stevig en onverstoorbaar. Niet meer krampachtig op zoek met een hang naar controle. Maar losser, tevreden en met een mindset dat het wel op mijn pad komt en ik het intuïtief zal weten.” (Carine)

“Ik denk nog vaak terug aan deze prachtige dagen. Dit was de week van 50 tinten liefde: zoveel kwetsbaarheid, zoveel sterkte, zoveel openheid, oprechtheid en moed. Ik voel dat ik zelf wat rustiger ‘leef’ en meer in ‘mijn zijn’ verblijf.” (Anita)

Geplande cursussen

OWC - Program Detail