OWC maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren. Meer info

OWC - Natuurcoaching voor professionals

Natuurcoaching voor professionals

Natuurcoaching voor professionals


6-DAAGSE - ORVAL 

Leren de natuur te gebruiken als werkinstrument en hulpbron om anderen te ondersteunen in hun persoonlijk groeiproces.

Een training voor wie zich wil verdiepen in de toegevoegde waarde van de natuur in het begeleiden van mensen.
We staan stil bij technieken om samen met de natuur te mediteren, blinde vlekken te ontdekken, problemen te analyseren, te helen, inspiratie op te doen, rituelen uit te voeren, nieuwe krachten op te laden, oude pijnen los te laten en knelpunten te deblokkeren.

Je leert een aantal technieken of protocollen om anderen te coachen via de natuur, maar wordt ook aangemoedigd om die vaste structuur los te laten en te werken vanuit je persoonlijke kracht.

Wat staat er op het programma ?

 • Basisfilosofie en uitgangspunten in het werk met de natuur
 • Basisstappen en valkuilen
 • Synchroniciteit, intuïtie en subtiel energetische processen
 • Mediteren met de natuur
 • De natuur als inspiratiebron
 • De natuur als spiegel van onze interne processen
 • De natuur als healer
 • De natuur als bondgenoot in rituelen
 • De natuur als gids tijdens een coaching
 • De natuur als versterker van je persoonlijke kracht
 • Het integreren van de natuur in je eigen werkmethode of competenties

Qua methodiek besteden we aandacht aan 3 leertrajecten :

 1. aanleren van concrete oefeningen waarmee je thuis onmiddellijk aan de slag kan en van een aantal bouwstenen om daarna je eigen combinaties te maken ;
 2. uitdieping van je rol en groeipunten als coach, en van de specifieke vaardigheden van de natuurcoach ;
 3. integratie van de natuurcoaching in je huidige manier van werken, creatie van je eigen oefeningen.

 

Ilse is sinds 2010 intensief bezig met natuurcoaching. Ze is psychologe en genoot een bijkomende opleiding in de psycho-energetica, een benadering waar je vooral leert werken met de subtiel aanwezige energieën en de impact daarvan op je psyche of gedrag. Dat wil zeggen dat we tijdens deze stage 100% leren vertrouwen op onze subtiele fijngevoeligheid, onze intuïtie en het grotere geheel waar we onlosmakelijk mee verbonden zijn. Dat vertaalt zich in veel praktijk, uitwisseling en ruimte om zelf te creëren.

Tijdens deze training ligt het accent op het begeleiden van anderen via de natuur en staan we minder stil bij je persoonlijk groeiproces. Indien je graag via de natuur bepaalde thema's binnenin jezelf in beweging brengt, raden we je de workshop De natuur als je persoonlijke coach aan.
Doorheen de oefeningen sta je uiteraard wel stil bij je rol als coach, en onderzoek je de twijfels, angsten, onzekerheden en blokkades om die rol 100% vanuit vertrouwen op te nemen.  

Deze training is bestemd voor iedereen die reeds een goede basis heeft in het begeleiden van mensen en zich wil verdiepen de meerwaarde van de natuur in persoonlijke groei. Het is geen cursus om te leren coachen.
Mensen zonder eigen praktijk of coachingservaring mogen zeker deelnemen om te proeven van de mogelijkheden die de natuur ons te bieden heeft, wetende dat bijkomende coachingsopleidingen noodzakelijk zijn om er beroepsmatig mee aan de slag te kunnen. Indien je geen ervaring hebt, is het aangeraden eerst de stage « De natuur als je persoonlijke coach » te volgen, waarin je uitgebreid kennis maakt met de methode en de impact ervan op je eigen groeiproces.  

Voor deze training is er een telefonisch intakegesprek om een zicht te krijgen op je verwachtingen en professionele achtergrond. Tijdig inschrijven is noodzakelijk.
Gratis infosessie in Antwerpen tijdens de opendagen en de proeflessenweek van september en januari.

Geplande cursussen

OWC - Program Detail