OWC maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren. Meer info

OWC - NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren)

NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren)

NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren)


2 WEEKENDDAGEN (ANTWERPEN)

Welke waarden en overtuigingen sturen mijn handelingen? Hoe creëer ik mee mijn eigen wereld? 

NLP is een fascinerende en praktische manier om je bewust te worden van de wijze waarop je handelt en communiceert. NLP vertrekt vanuit de overtuiging dat je de wereld bekijkt vanuit jouw werkelijkheid. Wat neem je aan als waar? Of: welke waarden en overtuigingen sturen je dagelijkse handelingen?

NLP heeft een sterke rationele component. De ratio is nuttig bij het vinden van deugddoende antwoorden op praktische vraagstukken maar staat in de weg als ik er subtielere vragen wil mee beantwoorden. De ratio is immers niet in staat om de volledige controle en sturing van mijn leven in de hand te nemen. NLP maakt me wel duidelijk dat ik door mijn gekozen handelingen steeds een invloed uitoefen op mijn omgeving. Ik geef dus inhoud aan mijn leven en dit op de manier zoals ik het wil. Mezelf observeren en beluisteren is daarbij de boeiende weg om mezelf steeds beter te leren kennen. Dit geboeid mezelf ontdekken kent echter ook zijn grenzen: een objectieve (rationele) benadering vol staat dan niet meer om nog meerwaarde te creëren. Er openbaart zich wel iets anders, namelijk: het pad van de stilte en de aanvaarding. Opnieuw is het aan mij om te beslissen hoe ik daarmee wens om te gaan: negeren of integreren? Welk stuk in mij doet mij een bepaalde keuze maken?

Deze twee kennismakingdagen nodigen je uit om te proeven wat NLP voor jou kan betekenen. Niet vanuit de verwachting dat NLP zomaar antwoorden geeft op de vraag: ‘Wie ben ik?’. Wel vanuit een open en gezonde nieuwsgierigheid waardoor de boeiende weg van NLP vooral een boeiende weg naar jezelf wordt. 

Max. 12 deelnemers.

"Ik ben de creator van mijn eigen wereld." Pieter Tuytten

Geplande cursussen

OWC - Program Detail