OWC maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren. Meer info

OWC - Out of Ashes (Movement Medicine)

Out of Ashes (Movement Medicine)

Out of Ashes (Movement Medicine)


29/11 - 1/12 (ANTWERPEN)

Een bewegingsworkshop rond rouw en verlies. We dansen ons verlies met liefde en leven en verwelkomen de liefde en beweging in ons rouwen. 

Verlies en rouw zijn essentieel voor ons vermogen om lief te hebben. Hoewel rouwen pijnlijk kan zijn, kan er ook een ongelooflijk gevoel van vieren en leven zitten in onze liefde voor wat we verloren hebben. Deze workshop is een kans om dat te ervaren: om zowel het gebroken hart als de vreugde en de levenskracht toe te laten in het verdriet dat we individueel en collectief hebben.

We zullen dansen om helemaal in ons lichaam te zakken. Dat maakt het mogelijk om dat wat in ons verdriet leeft, in beweging te zetten. Zo vinden we de overgave waar rouw om vraagt, we maken ruimte voor de eenzaamheid die rouw brengt en vinden de creativiteit en het leven die wachten om uit de as van ons verlies te ontstaan. Onze dans zal ondersteund en versterkt worden met creatieve expressie en reflectie.

Rouw komt in vele vormen en maten. Ze kent geen grenzen en vergelijkt niet, ze is gewoon een deel van onze kostbare menselijkheid. Wat jouw relatie met rouwen ook is, een persoonlijk verlies, een gebroken hart omwille van de wereld, culturele of geërfde rouw of gewoonweg nieuwsgierigheid, je bent heel welkom op dit weekend.

Deze workshop is ontstaan uit Rosie’s persoonlijke ervaring met rouw en wat ze daar uit geleerd heeft. Haar workshops zijn gebaseerd op een lange en rijke danservaring, het besef van onze gedeelde menselijkheid en een vurige liefde voor de aarde en al haar bewoners. Ze biedt een ruimte die veilig is, niet oordelend en professioneel omkaderd. Haar manier van begeleiden is tegelijk gevoelig en duidelijk.

Rosie is een heel ervaren en erg bekwame lesgeefster en staflid van de School of Movement Medicine. Ze volgt de ethische code van de movementmedicineassociation.org. Rosie’s website: dance-scapes.com.

“Rosie’s loving, intuitive holding,
allows for a remarkable sense of trust,
safety and permission.” Lindsey Talbott

OWC - Program Detail