OWC maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren. Meer info

OWC - Permacultuur belevingsweek

Permacultuur belevingsweek

Permacultuur belevingsweek


Een fantastisch leuke en leerrijke zomerweek op een wondermooie permacultuurplek in een schitterende natuurlijke omgeving. 

Ook nu al zin in een zomerweek permacultuur op een van de mooiste plekjes van België?
Omdat hoogzomer zo ongelofelijk mooi, boeiend en interessant is op een permacultuurboerderij, willen we komende zomer een week lang volop permacultuur beleven.

  • We starten de dag telkens met een stevige OCHTEND(BOS)WANDELING waarbij we alles leren over vogelgeluiden, eetbare wilde kruiden, kijken en genieten naar al dat zoemende leven in en rond Orval. Je leert wilde kruiden kennen, proeven en waarderen.
  • Na het wandelen doen we wat er in een zomerse PERMACULTUURMOESTUIN te doen staat: wieden, mulchen, zaaien, oogsten,... Het geknipte moment om gouden tips op te steken over hoe je zo'n moestuin efficiënter kan maken. Er is heel veel ruimte om tijdens het samenwerken uit te wisselen over je eigen projecten, ervaringen. Hoe maak je nu supercompost, wanneer kan je welke groente zaaien en wat is het beste oogstmoment? We gaan ook op verkenning in de wondere wereld van planeten en tuinieren en kijken hoe we meer levensondesrteunende processen kunnen aantrekken en toelaten in ons tuinparadijs.
  • We kunnen genieten van een steeds groter wordend VOEDSELBOS vol groot en kleiner fruit. Je leert hier hoe we dat eetbaar landschap verder kunnen onderhouden. Hoe zat dat nu met zomersnoei? Welke eetbare bodembedekkers kunnen we gebruiken om onze gildes op te bouwen,... Met of zonder grazers
  • Afhankelijk van de interesse van de deelnemers kunnen we ook op zoek naar zomers NACHTLEVEN in en rond de moestuin en gaan we sterrenkijken, nachtvlinders bekijken en uiteraard veel gezellige vuurtjes maken.
  • KAMPEREN is sterk aangeraden om deze week tot een totaalbeleving te maken. Met  een groep permaculturisten maak je echt deel uit van het ecosysteem dat een ecologische moestuin is.

De cursuslocatie: la Ferme du Bois-le-Comte
De training vindt plaats op een permacultuur boerderij / cursuscentrum van 10 hectare, waar elk jaar een ander stukje land permacultuur-gewijs omgevormd wordt. Dat heeft het voordeel dat je als cursist heel uiteenlopende permacultuurprojectjes (voedselbos, moestuin, kruidentuin, boomgaard, eetbare tuin, ...) in verschillende fasen van opbouw kan observeren en ervaren, dat je kan leren van onze fouten en dat je ook ziet hoe permacultuur op iets grotere schaal (groententeelt voor cursuscentrum en marktverkoop) er kan uitzien.

De lesgeverBert Dhondt
één van de meest ervaren permacultuur bezielers in Vlaanderen

Geplande cursussen

OWC - Program Detail