OWC maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren. Meer info

OWC - Presence of Heart (Movement Medicine)

Presence of Heart (Movement Medicine)

Presence of Heart (Movement Medicine)


26-28/10 (ANTWERPEN). Iedereen welkom. 

Movement Medicine is een vorm van bewust bewegen en meditatie die je herverbindt met de wijsheid van je hart, de vreugde van zelfkennis en de voldoening die je krijgt door jouw eigen unieke bijdrage te leveren aan de wereld. Movement Medicine verdiept je verbinding met jezelf, je creativiteit en de integriteit en gidsing van je eigen ziel.

Het centrum van je hart is waar het leven begint.” Rumi

Kom thuis in je eigen hart. Neem de tijd om de reis van je hart te eren. Laat dit dromende hart zich openen voor nieuwe wegen en mogelijkheden in je leven. Jouw buitengewone hart klopt 100.000 keer per dag en genereert een electromagnetisch veld dat 60 keer sterker is dan je hersenen. Je hart is de zetel van emotionele intelligentie en empathie. Het opent ons voor onze gevoeligheid en onze kracht, voor onze menselijkheid en voor de menselijkheid van anderen, voor het hart van het leven op elk niveau. Het is een poort naar liefde, naar verdriet, naar healing en naar dromen. Dit hart werd, hoogstwaarschijnlijk, gebroken, misschien al meerdere keren.

Dit is een kans om de reis te eren die jouw hart in dit leven gemaakt heeft en om te luisteren naar zijn lessen. We dansen met deze leraar, we laten onszelf openbreken en laten het licht binnen. Op die manier versterken we ons vermogen om geconnecteerd, vloeiend en aanwezig in het leven te staan. We leven in uitdagende tijden, waarin we opgeroepen worden om zowel individueel als collectief onze grenzen op te zoeken. Afgescheidenheid lijkt de ziekte van onze tijd te zijn.

  • Hoe kunnen we in deze uitdagende tijden met een open hart leven? 
  • Hoe blijven we gegrond en bij onszelf tegenover wat er in onszelf en in de wereld gebeurt? 
  • Hoe richten we ons hart op naar de zon en openen we ons voor het licht van wat we graag zien?

De subtiele, krachtige, heldere oefeningen en aanwijzingen van Movement Medicine versterken en verdiepen ons vermogen om met het leven te dansen, hoe stormachtig het weer ook is. Dit is een kans om te herbronnen, je eigen cirkel te versterken en weer af te stemmen op de resonantie en wijsheid in je hart. Deze workshop zal je vermogen ondersteunen om 'hier' te zijn, geworteld in jezelf in relatie met anderen, met de uitdagingen, de geschenken en de inherente onvoorspelbaarheid van het leven. Door de inspiratie en steun van de dans krijgen we een dieper begrip van de taal van het hart en leren we hoe we meer voluit kunnen leven vanuit verbinding met de hartslag van deze buitengewone leraar.

David is opgeleid en werkzaam als psychotherapeut. Hij integreert deze vaardigheden en zijn passie voor sjamanistische wegen in zijn werk als erkend Movement Medicine lesgever in Ierland en Europa. Hij geeft les in Movement Medicine, een eigentijds kompas om te verkennen wat het betekent om in deze tijden voluit te leven en hoe we patronen en kwetsuren kunnen transformeren tot groeikansen zodat we al wat we te geven hebben in dit leven kunnen geven.
Of je een ervaren danser bent of een nieuwkomer, je gaat naar huis met een gereedschapskist vol praktische, subtiele oefeningen die praktisch bruikbaar zijn om om te gaan met het leven in deze tijden.

"David is a gifted multi faceted teacher of Movement Medicine. His commitement to every member of his workshops is outstanding!" – Pat Burnicardi, Grandmother, Pyschotherapist and Dancer

OWC - Program Detail