OWC maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren. Meer info

OWC - Pulse (Movement Medicine)

Pulse (Movement Medicine)

Pulse (Movement Medicine)


24-26/7 (GENT), vrijdagavond kan apart gevolgd worden 

Onze natuurlijke vitaliteit, stuwkracht, expansie en contractie ontdekken.

PULSE nodigt ons uit om de beweging te verkennen tussen expansie en contractie, versnelling en vertraging, ontvankelijkheid en actie. Om vertrouwen te hebben wanneer onze natuurlijke trilling zich uitdrukt als een brandende zon of een warme gloed en daarbij niet te vergeten dat ze allebei waardevol zijn. En hoe verwelkomen we onze individualiteit als een gewaardeerd deel van het geheel? Hoe worden we ons ervan bewust dat wanneer we onze diversiteit toelaten en onze zintuigen open houden voor onze omgeving en voor het effect dat we op elkaar hebben, dat we dan we een vitale sleutel vinden naar verbinding en ondersteuning?

We werken met Movement Medicine, een eenvoudige maar diepgaande dans- en bewegingsvorm die de danser en de ruimtes in ons lichaam wakker maakt en ons leert luisteren naar onze 'lichaamshersenen' en ons instinctieve zelf. We dansen ook met de elementen, ruimtelijk bewustzijn, yin en yang. We worden wakker en geven ons steeds dieper over aan onszelf en onze intrinsieke verbinding met elkaar. Deze kostbare tijd in een dans community biedt ons de kans om de ruimte in onszelf en tussen elkaar te verkennen en meer van de vrijheid te ontdekken die we kunnen vinden in de bewegende dialoog tussen onze individuele en collectieve polsslag.

Movement Medicine verweeft de fun van vrije dans met het bewustzijn van mindfulness, de diepte van therapeutisch inzicht, de intelligentie van sjamanisme en de spirit van creativiteit. Dans is een heel efficiënte manier om emoties en ervaringen te verwerken en onszelf beter te leren kennen. Movement Medicine is een goede manier om onze levensvaardigheden te ontwikkelen, onszelf beter te begrijpen en meer te ontdekken wie we echt zijn. Dit bewustzijn gebruiken we dan om wakkerder te zijn in onze verbinding met de wereld buiten ons en in onze manier van verbinden.

De specifieke bedoeling van deze workshop is om bewuster en vaardiger te worden door:

  • vertrouwder te worden met je vermogen om uit te zetten en samen te trekken, waardoor je je reikwijdte zachtjes kan stretchen zodat je meer fysieke en emotionele vrijheid hebt;
  • beter met en in jezelf aanwezig te leren zijn, wat meer veiligheid en aanwezigheid creëert in je ontmoetingen met anderen;
  • meer vertrouwen en permissie te creëren voor wie jij bent en waar je bent;
  • je er bewuster van te worden dat alles en iedereen met elkaar verbonden is, zowel in een groep als op deze kostbare planeet. 

Deze cursus wordt in het Engels gegeven (basiskennis Engels volstaat).

OWC - Program Detail