OWC maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren. Meer info

OWC - Samen dansen thuis

Samen dansen thuis

Samen dansen thuis


DANSEN en mindful bewegen is goed voor je lichaam, gezondheid en gemoedstoestand. SAMEN zijn in verbinding is dat ook, juist in deze ongekende tijden.

Het maakt niet uit of je dit doet op een dansvloer of op dit moment ONLINE THUIS in je woonkamer, keuken of tuin. Of je nu gezond bent, Œkwetsbaar∆, ziek, je slecht of goed voelt, ervaren bent of voor het eerst komt dansen.  Je bent welkom mee te dansen, op te komen dagen en de ups en downs van het leven door je heen te laten stromen.
Via het internet  zijn we verbonden met elkaar en kunnen we elkaar zien, horen en samen dansen. De ervaringen van dansers zijn verrassend goed. Voel je een drempel? Het is de moeite waard het  uit te proberen.

Beide dansvormen zijn dynamische dansmeditaties en mindful bewegen in één. Om je hoofd leeg te maken, je meer bewust te maken van je lichaam, je hart te openen,  je van spanning te ontladen, je energie te laten stromen, je nieuwsgierigheid te volgen, je dans te verdiepen.
De docent mixt een diversiteit van uitnodigende muziek met heldere gerichte begeleiding om je te inspireren tot zeer energieke en verstilde dansen, tot samen dansen en alleen. Ieder les dansen we met een bepaald thema die ondersteunend kan zijn in het huidige leven.
Tijdens de online lessen wordt er ook kort een andere 'oefening' aangeboden. Een ademingsoefening, een 'Mudra'/handgebaar of een ondersteunende lichaamsgerichte oefening.

De 5 ritmes (vloeiend, staccato, chaos, lyrisch en stilte) zijn als een golf, één doorgaande stroom van energie; ieder ritme vloeit over in het volgende. Ieder ritme lijkt op zich eenvoudig, maar faciliteert een diepe en oneindige bron van ontdekkingsmogelijkheden.

In OpenFloor werken we met een aantal bewegings-hulpbronnen. Bewust worden van  bewegingen die er altijd al zijn, zoals adem, hartslag, en ontdekken waar gronding, centering, activering & tot rust komen, loslaten, uitdijen & samentrekken,   ergens naartoe & vanaf bewegen, oplossen, pauzeren, gerichtheid en ruimtelijk bewustzijn, je brengen in de dans.

Voordat je je inschrijft is het raadzaam om eerst het platform Zoom te downloaden (makkelijk en kosteloos) en te testen of je camera en microfoon goed werkt. Ook is het belangrijk dat je een stabiele internetverbinding hebt. Muziek vraagt meer bandwijdte dan gebruikelijk. Meer informatie over de juiste voorbereidingen om goed aan een les mee te kunnen doen ontvang je na je inschrijving.
Je kan inschrijven tot 2 uur voor de start van de sessie. Na je inschrijving ontvang je een bevestiging van je inschrijving met een Zoom ID link en een wachtwoord. Deze klik je aan en vul je in op het moment dat de dans begint en ben je 'binnen'.

De eerste 10 minuten zijn om aan te komen, te wennen, te delen via praten of via chat box, afhankelijk van de groepsgrootte. Er zal wat uitleg volgen over hoe zoom werkt. Daarna dansen we ruim een uur en nemen we de tijd om af te ronden.
Tijdens de dans mixt de docent een diversiteit van uitnodigende muziek met heldere gerichte begeleiding om je te inspireren tot energieke en verstilde dansen, tot alleen dansen maar ook samen....

OWC - Program Detail