OWC maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren. Meer info

OWC - Tai chi - intensieve workshop

Tai chi - intensieve workshop

Tai chi - intensieve workshop


19-23/4/2019 (ORVAL) 

Dit is een workshop voor gevorderde tai chi beoefenaars (minimum voorwaarde: de vorm kennen). 

Werkwijze

Het vasthouden van de houdingen (Form Posturing) traint je innerlijke basiskracht en -uithoudingsvermogen. Veel nadruk wordt gelegd op:
bewuste details van de houdingen, die het in lijn brengen van het lichaam en de balans beïnvloeden;
details van zowel houdingen als overgangen die de ontwikkeling van de lichaamskracht beïnvloeden (lenigheid en inwendige flexibiliteit);
belangrijke ideeën, concepten en beelden die het trainen van Sung (relaxatie) en het bewustzijn van de Tan Tien ondersteunen; en
toenemend bewustzijn van de belangrijke relatie tussen externe organisatie (in lijn brengen van het lichaam, positie van voeten en benen, enz.) en interne organisatie (kwaliteit van de lichaamskracht, openheid van de gewrichten, kwaliteit van Sung, enz.), die een echt innerlijke kwaliteit geeft aan de Tai Chi bewegingen evenals een praktische functie.

Vormflow houdt in het trainen van kwaliteitsvolle vloeiende bewegingen vanuit het bewustzijn van tempo, gelijkmatigheid, bewuste verbinding van de houdingen, enz. Deze praktijk is essentieel voor een verhoging van de Chi-flow en heel belangrijk voor een verfijning van de Chi.

Staande Meditatie is een heel belangrijk instrument voor de training van de Tan Tien en de Chi. Deze meditatie, een sleutel bij het trainen van volledig lichaamsbewustzijn, is waarschijnlijk een van de belangrijkste spirituele instrumenten binnen dit systeem.

De Push Hands lessen leggen de nadruk op training met lage en gemiddelde intensiteit, wat de beste mogelijkheid biedt tot het meest bewuste en organisatorisch meest correcte wijken en duwen. Er zal tijd zijn voor vrije push hands en er zullen ook aparte lessen voor half-gevorderden zijn.

Ik geloof en hoop dat, wanneer we ons oprecht engageren om zoveel mogelijk van onszelf in de training in te brengen en om te proberen op ons hoogste niveau van integriteit en compassie tegenover elkaar te werken, dat we dan onszelf de kans geven een uiterst waardevolle en diep transformerende Tai Chi workshop en levenstijd te beleven.

Dagschema
07.30 – 08.00 Vorm en meditatie
08.30 – 09.00 Ontbijt
10.00 – 12.00 Vormcorrectie
12.30 – 13.30 Lunch
15.00 – 17.00 Push Hands
18.00 – 19.00 Avondeten
19.30 – 21.30 Vormcorrectie

In het kader van het aanmoedigen van een gezonde levensstijl betalen sommige ziekenfondsen een deel van uw tai chi-lesgeld terug. Informeer u bij uw ziekenfonds!

"Thank you so much for taking care of all the details at the workshop. Because everything ran so smoothly we were able to fully immerse ourselves in the workshop. What a beautiful environment and so conducive to internal development." Jane Cohen, California

OWC - Program Detail