OWC maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren. Meer info

OWC - The Wisdom of Conflict (Movement Medicine)

The Wisdom of Conflict (Movement Medicine)

The Wisdom of Conflict (Movement Medicine)


WE 21-23/2/2019 (HASSELT), in het Engels. Iedereen welkom! 

Via beweging onderzoeken we onze gedragspatronen en veranderen we onze verhalen rond conflict. Met Ben Yeger, de UK vertegenwoordiger van Combatants for Peace. 

Hoe belemmert de manier waarop wij met conflicten omgaan productieve relaties?
Hoe reageren we wanneer we met een conflict te maken hebben? Hoe komt het dat een conflict altijd 'de fout van iemand anders' is?
Hoe kunnen we een conflict in onszelf en met anderen herkennen als een kans tot verandering?

Het lijkt erop dat het in de aard van de mens ligt om gedragspatronen rond conflicten te herhalen, om steeds dezelfde verhalen van onwrikbare antwoorden te herhalen alsof deze verhalen de absolute waarheid zijn. Deze workshop nodigt je uit om de dynamische interactie te verkennen tussen je innerlijke conflicten en de conflicten die zich manifesteren in de spiegels die je tegenkomt. Via beweging zal je uitgenodigd worden om bewustzijn te brengen naar jouw eigen innerlijke conflicten, om ontvankelijk te worden voor de wijsheid van de conflicten in je intieme relaties en om vervolgens andere verhalen te beginnen vertellen over conflicten in de bredere context van je leven.

In dit weekend werken we met Movement Medicine, Joanna Macy’s Work that Reconnects en ander creatief lichaamsgericht werk om de complexe relatie te verkennen die we allemaal hebben met conflict. Innerlijk en uiterlijk, groot en klein, persoonlijk en collectief.

Movement Medicine combineert de extase van vrije dans met de diepte van bewegingsmeditatie en de spirit van sjamanisme. De uren van deze workshop tellen mee voor de intensieve programma's en de apprenticeship van de School of Movement Medicine.

Geen enkele dans- of bewegingservaring is nodig – enkel je aandacht en bereidheid om 'hier en nu' aanwezig te zijn.

Meer info:

https://www.beyondintractability.org/essay/transformation

Video Talking about conflict - part 1

Video Talking about conflict - part 2

Video Talking about conflict - part 3

Video Talking about conflict - part 4

OWC - Program Detail