OWC maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren. Meer info

OWC - Yin yang yoga - weekend

Yin yang yoga - weekend

Yin yang yoga - weekend


Een combinatie van zachte en actievere stijlen voor een ontspannen lichaam met een krachtig centrum.

Dit yogaweekend nodigt je uit om langzaam in jezelf te zakken. Samen gaan we op zoek naar meer contact met ons eigen lichaam en met onze kern. We nemen de tijd om ons bewust te worden van onze grenzen en door langzaam rond deze grens te werken, komt er laagje voor laagje meer ontspanning, zowel in ons fysieke lichaam als in heel ons spirituele wezen. Stap voor stap openen we ons voor onszelf en voor al wat is.

In Yin Yang Yoga combineren we de rustige en zachte aanpak van yin yoga met de actievere stijlen van yang yoga.

  • De yinne oefeningen hebben meer effect op het bindweefsel en het energetische lichaam (meridianen, chakra’s, e.a.), terwijl de yange oefeningen vooral gericht zijn op de spieren, de structuren en de kracht in ons lichaam.


  • Yin creëert meer ruimte en ontspanning in ons lichaam, zodat we onszelf kunnen helen en zacht kunnen worden. Yang zorgt voor tonus, kracht en stabiliteit. De combinatie van Yin en Yang zorgt ervoor dat we open en zacht zijn en tegelijkertijd een krachtig centrum hebben, zodat we met stevigheid en stabiliteit de uitdagingen in ons leven kunnen trotseren.

 
  • Het yinne aspect van Yin Yang Yoga is ontstaan uit meridiaanyoga, yin yoga, pranayama, mudra’s en meditatie. Het yange aspect komt voort uit okido yoga, hatha yoga, prajna yoga, asthanga yoga, iyengar yoga e.a. 

Yin Yang Yoga is een stijl die zich continu blijft verder ontwikkelen, op zoek naar een evenwicht voor lichaam en geest.

Een weekend om je even helemaal onder te dompelen in yoga. Dit weekend staat open voor alle leeftijden en je hoeft geen ervaring te hebben met yoga of andere vormen van lichaamswerk.

OWC - Program Detail