OWC maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren. Meer info

OWC - Zing je Zielelandschap

Zing je Zielelandschap

Zing je Zielelandschap


8 ZATERDAGAVONDEN (ANT) 

Wil je ervaren hoe het is zingend je krachtbron te ontdekken? Wil je de levensvreugde in je zelf krachtig door je heen voelen stromen en daar ook creatief mee aan de slag gaan? Speels (jabber klanken), humorvol, sacraal en soms sjamanistisch brengen we in deze jaartraining alle stukjes van ons zijn bij mekaar.

Eenvoudige stemoefeningen laten je open bloeien: de trilling neemt je mee en laat jou je zijn ervaren dicht bij je bron. De naklank voert je mee tot in je diepste stilte waar je thuiskomt bij wie je werkelijk bent. Iedereen zingt op een eigen manier met een eigen timbre en klankkleur en dit ontdekken samen met anderen is het machtige avontuur. De oefeningen brengen ons ook in verbinding met onze scheppende kracht ... een oeverloze stroom van trillende ontroerende schoonheid, diepte en sacraliteit. Zingend kunnen we dieper en dieper ons hart openen en bewust worden van het samengaan van onze verschillende aard. We spelen met de stem en zowel kracht als kwetsbaarheid vloeien in mekaar: ontroering en humor wisselen mekaar af.

Ook zingen we Raga's. Raga komt van het Indisch en betekent: kleur en passie. Het is alsof het je helpt om je eigen kleuren en passies te vinden. Improviseren met klanken is thuiskomen in je eigen wezenlijke 'Zijn'. Het is je individuele energiestroom gewaar zijn en vanuit je meest persoonlijke centrum je creatieve energie expressie kunnen geven. Het Raga zingen is een weg om je zelf af te stemmen volgens de chakra's. Daarom zingen we ook een meditatieve weg. Aan elke chakra zijn verschillende vrij dynamische meditaties verbonden.

  1. Voor de eerste chakra zullen we ontdekken dat gronding hoorbaar kan zijn in de stem. Het ontdekken van je 'thuisgevoel'. Ook ontdekken we nog dieper: de aardester die ons op een nog diepere manier met moeder aarde verbindt. 
  2. Met de tweede chakra geven we de impuls aan een geweldig klankavontuur: een wereld van sensualiteit in de stem gaat open. We openen ons voor onze gevoelens en emoties: we nemen ze mee in het zingen en zo komen we dieper en dieper tot waar we onze stilte en ons wezen zullen kunnen voelen. 
  3. Met de derde chakra vinden we ons licht en we kunnen gebaseerd op onze stilte dit licht laten vibreren in onze klank. 
  4. In ons hart ( vierde chakra ) ontvouwt zich onze liefde die op ons licht is gebaseerd. 
  5. De vijfde chakra is dan weer gebaseerd op onze waarheid die ook gelaagd is en met het 'nu' kan dansen. Onze creativiteit gaat open en met deze scheppingskracht leggen we de basis van een nieuwe manier van leven: we geven geboorte aan ons creatief vermogen om in ons leven de overvloed te brengen die we diep 'voelen'. 
  6. De zesde chakra kan ontplooien op basis van onze scheppingskracht en zo ontstaat onze levensvisie gebaseerd op onze scheppingskracht. 
  7. De zevende chakra beleven we in overeenstemming met het geheel.

Op deze manier zullen we dag na dag, maand na maand steviger worden in ons eigen energieveld. Zingend geven we 'geboorte' aan verschillende aspecten van ons Zelf. We leren toonvastheid en we leren improviseren in verschillende lagen en stemmen. Omdat zingen zo rustgevend en harmoniserend kan zijn, ontstaat vanzelf een groep waarin je je veilig en geborgen kan en mag voelen en onze kwetsbaarheid komt mee trillen en je ontdekt op die manier hoe je stem warmer, stralender en krachtiger wordt. Onze groeiende creativiteit brengt ons vanzelf bij meer improviseren met klanken: het is thuiskomen in je eigen wezenlijke 'Zijn'. Het is je individuele energiestroom gewaar zijn en vanuit je meest persoonlijke centrum je creatieve energie expressie kunnen geven.

Welkom.

"Dina voelt zeer sterk aan wie wat nodig heeft. Ik voelde na elke zangsessie zoveel vreugde en energie dat ik het aan iedereen wilde vertellen. Alleen al je eigen klank- en stemkleur laten horen doet wonderen! M.H., Antwerpen

OWC - Program Detail