OWC maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren. Meer info

OWC - Annelies Van den Bleeken

Annelies Van den Bleeken

Annelies Van den Bleeken (Antwerpen)

Biografie

Annelies volgde haar eerste kookles 10 jaar geleden bij Oost West Centrum. Wat begon met een nieuwsgierigheid om gezonder vegetarisch te koken, leidde al snel tot een uitgebreide passie. Vooral het werken met volwaardige, lokale produkten sprak haar onmiddellijk aan. Annelies bracht plots uren in de keuken door, volgde kooklessen tijdens reizen in Thailand en India en spendeerde haar vakanties als vrijwilliger in de keuken van Bois-le-Comte. 

Toen Annelies in 2010 met haar Amerikaanse vriend naar New York City vertrok, besloot ze ook haar passie voor koken volledig te volgen en in New Yorkse keukens aan de slag te gaan. Zoals het New Yorkers betaamt, combineerde ze veel verschillende jobs in verschillende keukens voor verschillende chefs. De ene dag assisteerde ze kooklessen aan het Natural Gourmet Instituut, de andere dag stond ze zelf achter de potten als privé-kok, in het veganistisch restaurant van een yogaschool of bij een meal delivery service.

Terug in België zette Annelies deze dynamische combinatie van koken en kooklessen geven verder. Annelies was een van de drijvende krachten achter MARTA, Antwerpens eerste lokale boerenmarkt. Na jaren leren in New York City haalt Annelies veel plezier uit het delen van haar ervaringen en kennis. De keuken van Annelies weerspiegelt haar passie voor lokale, seizoensgebonden ingrediënten met een globale toets.

"Knap hoe je op zo'n korte tijd mensen zoveel basisinformatie mee kunt meegeven, waarmee ieder op zijn manier creatief en zonder receptuur mee aan de slag kan. Wonderbaarlijk hoe we erin sloegen een heleboel heerlijks op tafel te zetten zonder ook maar één recept. Een aanrader!" - Patrick S.

Cursussen

OWC - Zoeken op lesgever